Vijesti 14.03.2016.

Ćosić: Snosim dio odgovornosti za radnike RAOP-a

ČITANJE: 1 minuta
Источно Сарајево - СНСД - Ћосић
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je da snosi dio odgovornosti iako nije kriv kada je riječ o bivšim radnicima preduzeća “Energoinvest – Rasklopna oprema” /RAOP/ u Istočnom Sarajevu, koji su se jutros opet okupili da bi podsjetili nadležne da nisu ispunili obećanja data prije godinu dana.

-Očigledno je da je nekvalitetno upravljanje i rukovođenje ljudi koji su bili zaduženi, prije svega firma `Elektroinženjering`, dovelo do toga da nisu mogli da ostvare investicione planove i imamo situaciju da bivši radnici ponovo protestuju- rekao je Srni Ćosić.

On je napomenuo da svi radnici nisu uspjeli da naplate sudske presude i da u skorije vrijeme to neće moći ni učiniti jer nema novca, te smatra da o ovom pitanju treba razgovarati da bi se sagledale mogućnosti kako ga riješiti.

Ćosić je rekao da će pokušati da sutra razgovara sa resornim ministrom da bi se ova situacija riješila.

-Treba ljudima konačno reći kako stvari stoje. Oni uvijek mogu da odaberu ulicu kao mjesto za rješavanje svojih problema mada mislim da u ovoj zemlji ulica nikome ništa nije riješila- istakao je Ćosić.

Bivši predsjednik Sindikata RAOP-a Radomir Prodanović rekao je da se ukupno duguje oko šest miliona KM, a za povezivanje radnog staža oko 680.000 KM, te je apelovao da Vlada Republike Srpske što hitnije iznađe način za rješenje problema radnika RAOP-a.

Sudske presude naplatilo je osamdesetak bivših radnika RAOP-a, dok osamdesetak to nije uspjelo.

Radnici su najavili da će se ubuduće okupljati bar jednom mjesečno dok ne budu riješeni njihovi zahtjevi

 (Agencije)