Politika 21.09.2020.

Čović: Dodikova posjeta Zagrebu jako korisna

ČITANJE: 1 minuta

Dragan Čović, predsjednik predsjednik HNS- a i HDZ-a BiH, nedavnu posjetu Milorada Dodika, srpskog člana Predsjeništva BiH, Zagrebu ocijenio je jako korisnom.

Naveo je da je Hrvatska značajan partner Bosni i Hercegovini te da će u narednom periodu biti još susreta.

“Stvari ne treba skrivati pod tepihom, mi smo krajnje podijeljeno društvo, a ovako smo nesavršeno organizovani. Pogledajte samo kakve mi rasprave vodimo u javnosti”, rekao je Čović.

Dodao je i da se sve nesuglasice trebaju zajednički raspraviti.

“Kada sam razgovarao sa kolegom Dodikom prije odlaska u Zagreb, kao i kolegama koje su ga primale, jasno sam iznio svoj stav. Ne vidim razlog što se dominatni predvodnik srpskog naroda u BiH ne bi sastao s bilo kim na svijetu ili zašto se jedan član Predsjedništva koji zaista predstavlja svoj narod ne bi našao s bilo kim u svijetu, pa i sa Plenkovićem i Milanovićem”,  kazao je Čović, prenose Nezavisne.

U Mostaru se održava sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, a u pauzi sjednice Čović je kazao novinarima da su lokalni izbori u BiH bili ključna tema, ali i “aktuelna politička situacija u kontekstu izbora i, uopšte, negiranja konstitutivnosti, odnosi koji se vode u BiH i u okruženju i pozicija HNS-a u tome svemu”.

(A.M/banjaluka.net)