Čović i Ban Ki Mun o migrantskoj krizi

ban ki mun
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarao je u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom o trenutnoj situaciji u BiH i stanju u regionu po pitanju izbjeglica.

Čović je zahvalio generalnom sekretaru za sveukupan angažman agencija UN na pružanju pomoći stanovništvu u poplavama pogođenim područjima, kao i za napore koje UN ulažu radi otklanjanja posljedica poplava, saopšteno je iz Predsjedištva BiH.

Tema razgovora bili su i zajednički projekti u okviru specijalizovanih agencija UN.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH razgovarao je i sa predsjednikom Rumunije Klausom Johanisom o aktivnostima BiH na putu ka EU. Tokom susreta iskazano je obostrano zadovoljstvo pozitivnim pomacima koji su ostvareni na tom putu.

Rumunski predsjednik izrazio je podršku daljim aktivnostima BiH s ciljem približavanja EU.

Čović je u Njujorku prisustvovao otvaranju Generalne debate 70. zasjedanja Generalne skupštine UN, te prijemu koji je tim povodom organizovao američki predsjednik Barak Obama.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH sastao se i sa Dejvidom Petreusom, predsjednikom KKR Global Instituta, koji je sastavni dio vodeće svjetske investicijske kompanije KKR.

Ova kompanija, sa više od 40 godina iskustva u ovom poslu, upravlja investicijama u vrijednosti od oko 100 milijardi dolara, a trenutno investira u više od 80 kompanija širom svijeta.

U BiH je zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj investirala oko 50 miliona američkih dolara.

Čović je istakao brojne mogućnosti investiranja u BiH, te je iskazao podršku svim investicionim projektima koji za cilj imaju poboljšanje uslova života građana.

(Agencije)

RADONČIĆ: Moj i Novalićev slučaj se ne mogu porediti

Fahrudin Radončić, ministar bezbjednosti BiH i predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, rekao je da se slučaj Fadila Novalića i njegovo hapšenje ne mogu porediti, da su skroz različiti. “Ja sam prošao jednu nevjerovatnu harangu, mene ne samo da su uhapsili ni krivog ni dužnog, to su uradili s dugim cijevima. Došlo je 50 specijalaca,

TRAMP: Danas prekidamo naše odnose sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom

Predsjednik SAD-a, Donald Tramp, poručio je danas da SAD prekidaju odnos sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, poručujući da SZO nije dobro odgovorila na pandemiju virusa korona. Takođe je poručio da će SAD sankcionisati kineske zvaničnike odgovorne za potkopavanje autonomije Hong Konta. (ATV)

Novalić negirao sve optužbe

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine koji je u petak naveče predat u nadležnost Tužilaštva BiH, negirao je sve optužbe koje mu se stavljaju na teret tokom ispitivanja, nezvanično javljaju federalni mediji. Podsjetimo, Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik kompanije “FH Srebrena malina” Fikret Hodžić, u četvrtak su saslušani

Na “jutjub” kanalu 27 ratnih i poratnih dokumentaraca “Srna filma”

Kinoteka Republike Srpske otvorila je svoj “jutjub” kanal na kojem je moguće pogledati 27 dokumentarnih filmova, kako bi široj publici bila približena filmska produkcija Republike Srpske koja se u okviru “Srna filma” realizovala u ratnom i poratnom periodu, rekao je direktor Kinoteke Snježan Lalović. Lalović je za Srnu izjavio da se među filmovima nalazi prvi

Glavaš izabaran za v.d. predsjednika OO DNS-a u Istočnom Novom Sarajevu

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je večeras u Istočnom Sarajevu da ova stranka očekuje da na predstojećim lokalnim izborima ima svoje kandidata za pozicije načelnika i gradonačelnika u najmanje deset opština i gradova u Republici Srpskoj. Nešić je istakao da će DNS donijeti odluku kako će nastupiti na budućim lokalnim izborima, vodeći računa o interesima

Uhapšen policajac zbog kojeg gori čitava Amerika

U Minesoti je uhapšen jedan od četvorice policajaca koji su učestvovali u hapšenju Džordža Flojda koji je nedugo potom preminuo. Riječ je o policajcu Dereku Šovinu koji je, kako se vidi na snimku, u ponedjeljak prilikom hapšenja Flojdu priklještio vrat koljenom. Taj događaj snimio je jedan prolaznik, podsjeća Rojters. Uslijedili su višednevni protesti a u