Čović i Ban Ki Mun o migrantskoj krizi

ban ki mun
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarao je u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom o trenutnoj situaciji u BiH i stanju u regionu po pitanju izbjeglica.

Čović je zahvalio generalnom sekretaru za sveukupan angažman agencija UN na pružanju pomoći stanovništvu u poplavama pogođenim područjima, kao i za napore koje UN ulažu radi otklanjanja posljedica poplava, saopšteno je iz Predsjedištva BiH.

Tema razgovora bili su i zajednički projekti u okviru specijalizovanih agencija UN.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH razgovarao je i sa predsjednikom Rumunije Klausom Johanisom o aktivnostima BiH na putu ka EU. Tokom susreta iskazano je obostrano zadovoljstvo pozitivnim pomacima koji su ostvareni na tom putu.

Rumunski predsjednik izrazio je podršku daljim aktivnostima BiH s ciljem približavanja EU.

Čović je u Njujorku prisustvovao otvaranju Generalne debate 70. zasjedanja Generalne skupštine UN, te prijemu koji je tim povodom organizovao američki predsjednik Barak Obama.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH sastao se i sa Dejvidom Petreusom, predsjednikom KKR Global Instituta, koji je sastavni dio vodeće svjetske investicijske kompanije KKR.

Ova kompanija, sa više od 40 godina iskustva u ovom poslu, upravlja investicijama u vrijednosti od oko 100 milijardi dolara, a trenutno investira u više od 80 kompanija širom svijeta.

U BiH je zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj investirala oko 50 miliona američkih dolara.

Čović je istakao brojne mogućnosti investiranja u BiH, te je iskazao podršku svim investicionim projektima koji za cilj imaju poboljšanje uslova života građana.

(Agencije)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.