Politika 06.01.2023.

Čović i Čavara čestitali pravoslavni Božić

ČITANJE: 1 minuta

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović čestitao je Božić NJegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i pravoslavnim vjernicima, ističući da božićni praznici iz godine u godinu podsjećaju na Božiju blizinu, milosrđe, radost i spasenje.

“Božić je svetkovina Božije ljubavi za čovjeka, praznik pomirenja i nade. Iz tog razloga neka nas i ovaj Božić iznova ispuni Božijom milošću kako bi, osnaženi vjerom i ljubavlju prema svakom čovjeku dobre volje, svi zajedno nastavili graditi zajedničku budućnost BiH”, naveo je Čović.

On je poželio da predstojeći praznični dani budu proslavljeni u atmosferi mira, radosti i porodičnog zajedništva, saopštno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara čestitao je Božić svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti uz želju da i ovaj praznik bude podsticaj za veće zajedništvo.

“Neka svjetlost Božića u vaše porodice i domove donese mir i blagostanje, zdravlje i sreću. Neka probudi novu nadu i ljubav za sve ljude oko vas”, naveo je Čavara u čestitki.

Srpska pravoslavna crkva /SPC/ proslavlja sutra najradosniji hrišćanski praznik Rođenja Isusa Hrista – Božić.

(Srna)