Politika 28.03.2023.

Čović: Uvjeren sam da će do 6. aprila Vlada FBiH biti formirana

ČITANJE: 1 minuta

Imena kandidata za ministre u vladi su dostavile stranke osmorke i HDZ predsjednici Lidiji Bradari koja će tražiti saglasnost potpredsjednika Refika Lende i Igora Stojanovića.

Tehnički mandat

Lendo (SDA) je ranije rekao kao njegova stranka mora participirati u radu Vlade FBiH inače neće biti potpisa za predložene ministre i Vlada FBiH se neće formirati, a podsjetimo da je i prethodni mandat bio tehnički.

Dragan Čović, lider HNS-a i HDZ-a kaže da je jasno ko je kočničar iako se to Hrvatima stavljalo na teret. Iz SDA su mu danas i kazali da im objasni na čemu temelji optimizam da će do 6. aprila, kada je krajnji rok, biti formirana vlast u FBiH.

Ostaje optimističan

– Optimizam je nešto što je pozitivno i biću optimističan pa i oko stvari koje se ne vide na prvi pogled. Nastavit ću biti kao što sam uvjeren da ćemo 6. aprila imati Vladu FBiH kao što je danas bio rok da predsjednici Federacije predamo imena kandidata za ministre u Vladi FBiH koja bi trebala sutra imenovati budući saziv vlade FBiH uz saglasnost potpredsjednika – kazao je Čović.

Dodao je da SDA ne može prihvatiti činjenicu da su nakon dugo vremena postali opozicija.

(N.S)

Oznake: Dragan Čović