Region 17.05.2021.

ČOVJEK ODLUKE: Enio Meštrović, lokalni Borat, na izborima u Zadru pomrsio račune HDZ-u i SDP-u

ČITANJE: 2 minute

Tko je Enio Meštrović, čovjek bez kojeg ni jedna stranka u Zadru neće moći vladati samostalno?

Njegova lista je osvojila 21,85% glasova za Gradsko vijeće, dok je umalo ušao u drugi krug kada su u pitanju glasovi za gradonačelnika – imao je 23,49% glasova, dok je Marko Vučetić (SDP, AM, HSS, GLAS, CENTAR) dobio 26,32% glasova. Najviše glasova je dobio Branko Dukić (HDZ, HSP, SU, REFORMISTI) – 38,47%, piše Slobodna Dalmacija.

Za samog sebe, Meštrović je svojedobno za Zadarski.hr rekao: “Od cilog života radim teatar, jer ako se uzmem za ozbiljno, preemotivan sam i nisam dobar. Uz teatar mi je sve prihvatljivo, a i mogu poslati pozitivnu poruku”.

Enio Meštrović rođen je 1969. godine. Po struci je kuhar, a ovo mu nije prvi put da se kandidirao za zadarskog gradonačelnika. To je učinio još 2013. i 2017.godine, ali nikad uspješno kao i na ovogodišnjim izborima za šefa Zadra. I tada su njegove kandidature obilježili sarkastični izričaji.

Dio je i kulturno-umjetničkog društva uz koje radi fenomenalne skečeve koji nasmijavaju sve, od najmlađih do najstarijih. Sva videa su mu dostupna na YouTube kanalu KUD Bleke i konji, navodi RTL.

Svojevremeno je bio u ulozi divljaka, pa i kauboja koji je dijelio pečenu janjetinu po gradu uoči lokalnih izbora, gradonačelnika koji prosi na zadarskom mostu, ovisnika o narkoticima kojeg zovu Tebra.

Jednom prilikom su Enio i njegov KUD doveli na glavni gradski trg ovce u grad aludirajući na glasače. Za to vrijeme, dok su vodili ovce, svi iz Meštrovićevog KUD-a su bili odjeveni u raznobojne šuškavce različitih političkih stranaka.

Da stvar bude smješnija, čak su zaplesali s ovcama na Narodnom trgu uz pjesmu “Moja domovina”. Svojevremeno je čak bio i Francuz koji je pred Gradskom upravom iznosio dugi govor na “francuskom” jeziku, a glumio je i zadarskog Borata…

Ovo su samo neki od Ričardovih uradaka koji su mu donijeli slavu:

(SB)