Politika 20.03.2023.

CRNADAK: Bijeljina pokazala stvarno stanje političkih odnosa u Srpskoj kad su izbori pošteni

ČITANJE: 2 minute

– Rezultati referenduma u Bijeljini su velika pobjeda Ljubiše Petrovića i svih građana Bijeljine, ali isto tako pokazuju kakvo je stvarno stanje političkih odnosa u Republici Srpskoj kada su izbori pošteni i kada se ne krade – rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, gostujući u emisiji „BHT1 Uživo“.

Crnadak je rekao da smo juče dobili poruku da narod želi promjene, da očekuje da se opozicija ne svađa međusobno, nego da čvrsto i odlučno povede narod do konačne pobjede nad režimom i donese slobodu za sve naše institucije.

– Ogromna razlika od 17 000 glasova u Bijeljini pokazuje da ovo nije lokalni incident, nego da je to kolaps politike SNSD i njihove koalicije, ali i lični debakl Milorada Dodika, koji je poslednjih sedmica više vremena provodio u Bijeljini nego u Banjaluci i Laktašima, čime je potvrđeno da je i njegov lični rejting na najnižem nivou u poslednjih 15 godina – istakao je Crnadak.

On kaže da, ako istinski poštuje volju građana, kao što je juče izjavio, Dodik sada treba da uradi dvije stvari: da raspusti Skupštinu grada Bijeljine i da uplati u budžet 500.000 KM sa stranačkog računa SNSD, jer je ova stranka za taj iznos Bijeljinu i Republiku Srpsku izložila nepotrebnom trošku.

– Nadam se da je režim razumio poruku da je ovo juče bio i glas protiv zakona kojim se kriminalizuju uvreda i kleveta u Republici Srpskoj, odnosno poruka slobodnog naroda Republike Srpske da neće trpiti represiju, oduzimanje slobode govora i neki novi Goli otok. Pozivam Milorada Dodika da prije sutrašnjeg nastavka zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske povuče nacrt ovog zakona i poštedi SNSD daljeg poniženja – rekao je Crnadak, saopštio je PDP.

(SB)

Oznake: Igor Crnadak