Politika 06.12.2020.

CRNADAK BRANI CIK BIH: Prošlo vrijeme lažnog srbovanja

ČITANJE: 1 minuta

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić ocijenio je da je odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH da ne objavi rezultate lokalnih izbora u Doboju i Srebrenici politički motivisana i da je to signal svima šta znači kada je CIK pod kontrolom SDA.

“Sramno je i ono što srpski članovi CIK-a, članovi PDP-a i SDS-a rade i način na koji glasaju. To je pokušaj prekrajanja volje građana, jer normalno da oni to ne mogu da urade” rekao je Žunić Srni.

On je dodao da svi treba da budu na oprezu za opšte izbore 2022. godine, jer je ovo neka proba što radi politički motivisan CIK.

Žunić je istakao kako je jasno da je ova odluka usmjerena protiv volje građana Srebrenice i pokušaj da se ona prekroji.

Prema njegovim riječima, Doboj je vjerovatno kolateralna šteta, koja bi trebalo da zamaskira ono što CIK pokušava da uradi u Srebrenici.

Igor Crnadak, poslanik PDP-a u NSRS rekao je, povodom Žunićeve izjave da je prošlo vrijeme kada su se kriminal, manipulacije i izborne prevale mogle sakriti fasadom lažnog srbovanja.

“Kolega Žunić bi trebao znati da ako se zabranjuje pristup posmatračima opozicije na biračkim mjestima, ako se krade identitet građana i kupuju glasovi, to nije napad na Republiku Srpsku, nego je to kršenje zakona i kriminal za koji se mora odgovarati”, rekao je on.

(A.M/Banjaluka.net)