Politika 29.11.2021.

Crnadak: Do 10. decembra ćemo znati ko je govorio istinu – Šmit ili Dodik

ČITANJE: 2 minute

Kao što je danas potvrdio potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Denis Šulić, termin posebne sjednice NSRS o vraćanju nadležnosti između 8. i 10. decembra nije siguran i moguće je da će sjednica biti odgođena ili će SNSD u zadnjem trenutku promijeniti njen dnevni red. U svakom slučaju, do 10. decembra ćemo znati ko je govorio istinu – Kristijan Šmit koji tvrdi da je Dodik odustao od ukidanja Oružanih snaga BiH ili Dodik, koji tvrdi da to nije tačno, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak.

Crnadak kaže da, iako su za Republiku Srpsku danas najvažnije teme one poput razotkrivanja veza institucija Srpske sa međunarodnim narko kartelima, bogaćenja funkcionera SNSD-a tokom korona nabavki i obezbjeđenje uslova za nove investicije, SNSD je bježeći od ovih tema Republiku Srpsku poveo u neizvjesnost i ozbiljno ugrožava njen status “države u državi”.

– Ukidanje Oružanih snaga BiH, VSTS, UIO, zabrana djelovanja SIPA i OSA na teritoriji Republike Srpske i druge slične inicijative kreirao je i usvojio Izvršni komitet SNSD-a, bez konsultacija sa opozicijom, uz izjavu lidera SNSD-a da im za to opozicija nije ni potrebna. Prema tome, opozicija ne može imati nikakvu odgovornost za podvijanje repa, povlačenje Dodikove koalicije, a optužbe prema opoziciji, koje planiraju kako bi opravdali svoj kukavičluk, biće potpuno promašene i neće imati nikakav efekat, kaže Crnadak i dodaje:

– Pored ukidanja Oružanih snaga i drugih predviđenih tema, Republika Srpska jedva čeka posebnu sjednicu NSRS i kako bi se čulo objašnjenje Milorada Dodika i Radovana Viškovića zašto je “običnom građaninu” i “njemačkom turisti”, kako Kristijana Šmita naziva SNSD, Vlada Republike Srpske dala status VIP ličnosti i policijsko obezbjeđenje tokom njegovog boravka u Republici Srpskoj.

(E.M)

Oznake: Igor Crnadak