Politika 01.01.2019.

CRNADAK: Hapšenje Stanivukovića nezapamćen politički progon

ČITANJE: 1 minuta

Nezapamćen politički progon kojem svjedočimo prethodnih dana nastavljen je večerašnjim sramotnim hapšenjem narodnog poslanika Draška Stanivukovića i to u dvorištu crkve dok je palio svijeće, rekao je Igor Crnadak, potpredsjednik Partije demokratskog progresa.

„Nakon prethodnih hapšenja, privođenja na informativne razgovore, batinanja naroda od strane policije, podmetanjima i plasiranjem laži u javni prostor, ovim postupkom vlast je ponovo pokazala kako za njih ništa nije sveto“, dodao je Crnadak.

Crnadak je kazao kako su funkcioneri PDP-a učestvovali na skupovima i šetnjama grupe „Pravda za Davida“ isključivo kao roditelji i građani, koji od prvog dana podržavaju napore da se dođe do istine u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

„To je borba za istinu i pravdu za mladog Davida, ali borba za sve buduće generacije, za slobodnu Republiku Srpsku, jake institucije, gdje sve poluge vlasti nisu u rukama isključivo jednog čovjeka“, istakao je Crnadak.

Potpredsjednik PDP-a je kazao kako odlučno odbacuje sve sulude konstrukcije režima i režimskih plaćenika o navodnom državnom udaru:

„Ovakve laži, izmišljanja, progoni, zloupotrebe, montirani procesi i sve drugo čemu svjedočimo i doživljavamo prethodnih dana, neće nas pokolebati u borbi za poštenu i čestitu Republiku Srpsku u kojoj nam djecu neće nekažnjeno ubijati, a policija neće raditi protiv vlastitog naroda“, zaključio je Crnadak.