Politika 09.04.2016.

Crnadak: Izvjesno da će Vučurević biti kandidat za načelnika Trebinja

ČITANJE: 1 minuta
crnadak

Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak izjavio je danas da je sve izvjesnije da će kandidat za gradonačelnika Trebinja na predstojećim lokalnim izborima biti Slavko Vučurević, ali da će konačan dogovor biti postignut nakon razgovora sa partnerima u Savezu za promjene.

Crnadak je, nakon sjednice Predsjedništva PDP-a u Trebinju, ocijenio da je gradska vlast u prethodnom periodu radila dobro zbog čega Vučurević zaslužuje da još jednom bude podržan.

“Opredjeljenje PDP-a jeste da Savez za promjene nastupi sa maksimalnim jedinstvom na narednim izborima u svim opštinama i gradovima Republike Srpske i da ostvarimo ubjedljivu pobjedu”, rekao je Crnadak novinarima.

On je istakao da je Predsjedništvo PDP-a razmatralo opštu situaciju u Republici Srpskoj i zaključilo da je nephodno da se u najkraćem periodu u okviru Saveza za promjene razgovara o organizaciji protesta.

“Vrijeme je potpuno sazrelo da se organizuju mirni i civilizovani protesti, a glavni okidač za ovakav stav jeste poskupljenje struje i kašnjenje isplata iz budžeta”, rekao je Crnadak.

On je dodao da je Predsjedništvo PDP-a razmatralo plan za zapošljavanje djece poginulih boraca i demobilisanih boraca u Republici Srpskoj, koji će narednih dana biti upućen Boračkoj organizaciji Republike Srpske.

Crnadak je rekao da je Predsjedništvo PDP-a dalo punu podršku istragama, koje bi trebalo da pokažu istinu kako je nestao novac iz banaka, preduzeća i budžeta.

Sjednici Predsjedništva PDP-a prethodila je dodjela članskih karata novim članovima.

 (Agencije)