Vijesti 06.05.2016.

Crnadak: Jačati bezbjedonosnu saradnju

ČITANJE: 1 minuta
crnadak
Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da je BiH snažno opredijeljena za jačanje regionalne saradnje u oblasti bezbjednosti, te da će BiH nastaviti da daje doprinos u svim bezbjednosnim regionalnim inicijativama.

Crnadak je rekao da BiH nastavlja učešće u globalnoj koaliciji u borbi protiv terorizma, te odbacio pisanja pojedinih zapadnih medija u kojima se BiH spominje kao moguće utočište za teroriste, ocijenivši te navode netačnim i nekorektnim.

On je učestvovao na šestom “2BS forumu” koji se pod nazivom “Globalna bezbjednost u pitanju-izazovi i odgovori” održava u Budvi, u organizaciji Atlantskog vijeća Crne Gore i pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore.

Na poziv organizatora Crnadak je učestvovao u panel diskusiji o temi “Od Velsa do Varšave: usmjeravanje NATO kroz burne vode transatlantske bezbjednosti”, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Povodom Samita NATO-a u Varšavi, ministar Crnadak je naglasio da su opštepoznate okolnosti vezano za mogućnost aktiviranja Akcionog plana za članstvo /MAP/ za BiH, te da do toga neće doći u Varšavi, ali je istakao da očekuje ohrabrujuće poruke za BiH, kao i potvrdu nastavka partnerstva BiH i NATO.

(Agencije)