Politika 23.04.2016.

Crnadak najavio proteste: Kontraprotesta vlasti neće biti

ČITANJE: 1 minuta
crnadak
Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak uvjeren je da vlasti u Republici Srpski neće organizovati kontraproteste u isto vrijeme kada i opozicija najavljuje proteste zbog teškog stanja u Republici Srpskoj.

“Ubijeđen sam da je najava kontraprotesta bila samo ideja koja se pojavila, ali da se na njih neće ići, jer bi to bila katastrofa”, izjavio je danas Crnadak.

Najave predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika da će vlast organizovati kontraproteste, jer su predstavnici Saveza za promjene, kako je rekao, izdajnici Republike Srpske na nivou BiH, smatra besmislenim stavom, kojem ne želi ni da daje veliki značaj.

“Za mene je najveći izdajnik onaj ko je pljačkao narod i budžet Republike Srpske, uništavao preduzeća i banke. Tek ćemo vrlo jasno vidjeti ko je taj ko je izdao Republiku Srpsku, a to neće biti ničija politička procjena, ni vlasti ni opozicije u Republici Srpskoj, naveo je Crnadak.

Ponovio je da su predstavnici Saveza za promjene i PDP kao njegov dio, za godinu i po dana u vlasti na nivou BiH, radili na način da im je na prvom mjestu bila Republika Srpska, uz stav da su moguće reforme i evropski put BiH, ali uz poštovanje uloge Republike Srpske.

Naglašava da se na mirnim protestima koje opozicija u Republici Srpskoj najavljuje narednog mjeseca želi da na jednom mjestu snažno demonstrira ogromno nezadovoljstvo ekonomsko-socijalnim stanjem u Republici Srpskoj, koje osjeti većina građana.

(Agencije)