Politika 05.05.2021.

CRNADAK: Nakon Dodikove izjave o Srbiji i mirnom razlazu u BiH, rasprava u NSRS besmislena

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik PDP i narodni poslanik Igor Crnadak smatra da je rasprava koju inicira SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske o mirnom razdruživanju sa Federacijom BiH besmislena nakon izjave lidera te stranke Milorada Dodika da o tome nije razgovarao sa državnim rukovodstvom Srbije.

Crnadak poziva Кlub SNSD da tu tačku povuče sa dnevnog reda dok predlagač ne utvrdi sadržaj koji će u potpunosti podržati i zvanični Beograd, jer NSRS ne treba da ulazi u avanture koje ne podržavaju čak ni naši najveći prijatelji, prenosi Srpskainfo.

– Veoma je čudno da predsjednik Republike Srpske, predsjednik Vlade Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH, tokom višestrukih susreta sa rukovodstvom Srbije u posljednjih mjesec dana nisu razgovarali o mirnom razdruživanju sa FBiH, što ukazuje na to da ovo nije ozbiljna tema i da SNSD njom manipuliše – kaže Crnadak.

On je pozvao predsjednika Kluba SNSD u NSRS Igora Žunića da nakon završetka redovne sjednice naredne sedmice, u skladu sa rokovima i procedurama koje propisuje Poslovnik, poslanici održe i posebnu sjednicu parlamenta posvećenu zaduženju Republike Srpske od 600 miliona КM na Londonskoj berzi.

Crnadak ističe da narod Republike Srpske želi da dobije punu informaciju o ovom zaduženju, kamatama, načinu vraćanja, te o svim bankama, brokerskim kućama i posrednicima širom svijeta koji su uključeni u ovu transakciju.

(SB)

Oznake: Igor Crnadak