Politika 18.09.2021.

Crnadak: Nastup predsjednice Srpske neprikladan čak i za kafanske rasprave

ČITANJE: 2 minute

Potpredsjednik PDP Igor Crnadak rekao je da je način na koji je predsjednik RS Željka Cvijanović, na stranačkom skupu SNSD u Česmi, govorila o gradonačelniku Banjaluke bio ispod elementarnog dostojanstva, nekulturan i uvredljiv za svakog čovjeka u Banjaluci i Srpskoj, bez obzira na političko opredjeljenje.

Crnadak kaže da je nesporno da gospođa Cvijanović ima pravo na politički stav, ali da nikada ne smije zaboraviti da treba da bude predsjednik svih građana i ne smije sebi dozvoliti da ponižava funkciju koju obavlja, da govori u afektu i nekontrolisano vrijeđa političke protivnike.

– Nastup Željke Cvijanović je bio kočijaški, neprikladan čak i za kafanske rasprave i predstavlja omalovažavanje predsjednika Republike Srpske, kao jedne od naših najvažnijih institucija. Nije normalno da predsjednik Republike tračari, prepričava događaje iz crkve i sa raznih okupljanja, te da u javnom prostoru nastupa sa toliko mržnje i bijesa – kaže Crnadak.

On ističe da postoji mnogo tema o kojima narod Republike Srpske očekuje da čuje stav predsjednika, umjesto nepristojnih i provincijalnih naklapanja kakve smo slušali u Česmi.

– Kao prvo, gospođa Cvijanović je lično obećala da će biti objavljen spisak svih javnih nabavki za vrijeme pandemije virusa korona, sa preciznim podacima o tome koje su firme dobile poslove, šta su bili predmeti nabavki i koji iznosi su isplaćeni. Zašto javnost o ovome još uvijek nema informacije i zašto gospođa Cvijanović nije ispunila obećanje? Šta se krije od javnosti? Ko se želi zaštititi i ko je najviše profitirao? – pita Crnadak.

Crnadak pita i ko je zaradio milione dok su građani bili zaključani u kućama, a kompletna privreda bila ugašena? Da li je normalno da porodica savjetnika u Dodikovom kabinetu profitira milione maraka na nabavci medicinske opreme dok traje vanredno stanje?

– Požurite predsjednice, dajte narodu odgovore na ova pitanja, predugo čekamo – ističe Crnadak.

Podsjećamo da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas objavio snimak iz Česme u kojem ga predsjednica RS Željka Cvijanović, između ostalog, naziva “balavcem, dečkom koji nema pojma i nesređenim stvorenjem”.

(N.S)