Politika 08.12.2020.

CRNADAK: Ne postoji nikakav orkan napada na Srpsku, ne mogu je ukinuti

ČITANJE: 2 minute

Izbore u Doboju treba ponoviti, jer ih je SNSD sproveo potpuno sam, dodjeljujući sebi onoliko glasova koliko su htjeli, rekao je potpredsjednik PDP Igor Crnadak.

Ako zabranite pristup posmatračima opozicije, onda je to kriminal za koji neko treba odgovarati, a ne napad na Republiku Srpsku, kako tvrdi SNSD – saopštio je Crnadak.

On je rekao da ne postoji nikakav orkan napada na Republiku Srpsku, iako postoje mnogi u Sarajevu, pa i u Americi, poput Olbrajt i Servera, koji nisu srećni što Republika Srpska postoji.

– Ali, to je njihov problem, oni je ne mogu ukinuti, jer je Republika Srpska međunarodno priznata, ima ogromne nadležnosti i bez nje BiH ne može funkcionisati – istakao je Crnadak.

Dodao je da je onaj orkan koji zaista prijeti Republici Srpskoj ogromna korupcija i izvlačenje novca iz Srpske, “koja se već godinama provodi pod koalicijom okupljenom oko SNSD”.

– Zato je potrebno da se hitno nastavi ono što je započeto u Banjaluci i Bijeljini na lokalnim izborima, da se institucije Republike Srpske oslobode stranačke kontrole i počnu raditi u interesu naroda – dodao je on.

Govoreći o DNS, Crnadak je istakao da su glavni stubovi opozicije PDP i SDS, te da će iz ove dvije stranke doći kandidati za dvije glavne funkcije na izborima 2022. godine, ali jasno je da treba imati široku podršku.

– Vrata su otvorena svima koji iskreno žele promjene. DNS je 15 godina radio isto što i SNSD i zato postoje rezerve, ali svakako će biti važan faktor ako zauzmu jasan opozicioni stav. U tom kontekstu, u narednom periodu razgovaraćemo sa svima kojima je cilj da se društvo mijenja, da se pristup vršenju vlasti poboljša i da se građanima Republike Srpske vrati nada u bolje sutra – zaključio je Crnadak.

(Srpskainfo)

Oznake: Igor Crnadak