Politika 30.03.2021.

Crnadak negirao optužbe: Antonić je izrekao čistu laž

ČITANJE: 1 minuta

„Ne želim da se valjam u blatu sa likovima punih mržnje, poput narodnog poslanika Antonića, ali moram reagovati kako bi javnost znala istinu“, rekao je potpredsjednik PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak, reagujući na optužbe i uvrede koje mu je uputio narodni poslanik Momčilo Antonić, dodajući:

„Što se tiče MIP-a BiH, nakon mog odlaska Srbin je ostao na mjestu pomoćnika ministra u sektoru opštih poslova. Jedna od prvih odluka donesenih nakon dolaska novog SNSD-ovog Savjeta ministara bila je da se taj Srbin smijeni. Dakle, Antonić je izrekao čistu laž“, ističe Crnadak.

On kaže da je Antonić mogao pogledati revizorske izvještaje MIP-a koji su javni i vidio da iznosi predviđeni u budžetu za putovanja nisu prekoračeni ni u jednoj godini tokom njegovog mandata na mjestu ministra inostranih poslova.

„S druge strane, ako je pošten, Antonić treba javno da saopšti koliko miliona KM su u posljednjih 15 godina, iz budžeta i od javnih preduzeća, naplatile firme pod kontrolom njegove porodice, uključujući novac koji se odnosi na svaku kameru i radar koji su nedavno postavljeni u Banjaluci. Podsjećam da je glavno dostignuće poslanika Antonića do sada to što je poplavljenim gradovima u Republici Srpskoj, koji nisu glasali za SNSD, poželio mekane nasipe kod sljedećih kiša kako bi kod naredne poplave još više stradali. Postavlja se pitanje da li ima smisla raspravljati sa ovako iskrivljenim i mržnjom ispunjenim mozgovima“, kaže Crnadak.

(E.M)