Politika 24.01.2021.

CRNADAK: Novi izbori u Doboju tračak nade da će biti poštenog brojanja glasova u cijeloj Srpskoj

ČITANJE: 2 minute

Doboj je postao glavni grad izbornih prevara i ponavljanje izbora ovdje donosi tračak nade da ćemo uskoro imati poštene izbore u cijeloj Republici Srpskoj, rekao je danas potpredsjednik PDP Igor Crnadak.

On je nakon radnog sastanka u Doboju sa članovima Gradskog izbornog štaba i kandidatima PDP za Skupštinu grada Doboj istakao da je to bila hrabra odluka CIК koji je pod strašnim pritiskom od strane SNSD, prenosi Srpskainfo.

– Ponovljeni izbori sa učešćem posmatrača opozicije donijeće sasvim drugačiji rezultat, bez 100 odsto osvojenih glasova za pojedine kandidate SNSD, što će potvrditi da se 15. novembra u Doboju desila velika izborna pljačka. PDP je spreman za novu kampanju i sigurno će uz poštene uslove biti važan faktor u Skupštini grada Doboj – istakao je Crnadak.

On se osvrnuo i na skandaloznu izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića, ocijenivši je užasnom.

– Međutim, ne smije se zaboraviti da SNSD u Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH sjedi zajedno, dogovora funkcije i razne zajedničke poslove upravo sa Bakirom i onima za koje su Srbi loš narod. SNSD ima četiri delegata u Domu naroda zahvaljujući glasovima SDA i sada je to došlo na naplatu. SNSD mora da prihvati ovakve uvrede od svojih partnera i da nastavi da radi sa njima, iako SDA ponižava ne samo SNSD, nego i Republiku Srpsku i cijeli srpski narod – istakao je Crnadak.

On kaže da reakcije na posljednje nastupe predsjednika SNSD i opšta atmosfera u Republici Srpskoj pokazuju da narod ne želi da čeka 2022. godinu i da očekuje da se promjene u Republici Srpskoj dese ranije.

– Uvjeren sam da će upravo novi izbori u Doboju biti okidač koji će dovesti do ubrzanja tog procesa i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i na nivou BiH – zaključio je Crnadak.

Na današnjem sastanku, čija tema je bila politička situacija u Doboju i Republici Srpskoj, nakon odluke CIК o ponavljanju izbora u ovom gradu, pored Crnatka, članova Izbornog štaba i kandidata PDP Doboj, prisustvovali su i član Predsjedništva PDP iz Dervente Milan Đukić, potpredsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka Saša Čekrlija, predsjednici Opštinskih odbora Modriča, Teslić i Petrovo Milutin Popović, Miroljub Letić i Mladen Tomić, te poslanik u Кlubu PDP u NSRS Gordana Vidović.

Marina Blagojević na čelu Foruma žena PDP-a

Marina Blagojević sa Pala je nova predsjednica Foruma žena PDP-a, objavio je na društvenim mrežama predsjednik ove stranke Branislav Borenović.

– Puna podrška u ostvarivanju mnogo dobrih ideja i inicijativa koje smo čuli na današnjem sastanku rukovodstva naših dama u Zvorniku – istakao je Borenović.

(SB)

Oznake: Igor Crnadak, PDP