Politika 20.10.2022.

CRNADAK: SNSD protestima želi da sačuva svoj lažni rezultat

ČITANJE: 2 minute

Svi pošteni i čestiti građani Republike Srpske žele da znaju potpunu istinu o tome šta se dešavalo na izborima 2.oktobra i zato je sramotna izjava Milorada Dodika da je utvrđivanje rezultata i sprečavanje izbornih prevara udar na borce, penzionere, radnike i druge budžetske kategorije.

Rekao je ovo Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik.

– Onaj ko je organizovao da mrtvi „glasaju“, da se protivkandidatu poništavaju glasovi, onaj ko je slao izbacivače na biračka mjesta, uništavao i prepravljao izborni materijal i provodio druge nezakonite radnje protiv volje svog naroda nosi isključivu odgovornost za to i ne može se sakrivati iza naroda Republike Srpske – kaže Crnadak.

Ističe da rezultati izbora za predsjednika Republike Srpske, kojima se hvali SNSD, nemaju nikakav značaj, jer je već sad jasno da su izbori pokradeni i da se provodila organizovana izborna krađa, na dan izbora, kao i prije izbora, tokom registracije političkih subjekata i određivanja članova biračkih odbora.

– Prave, tačne rezultate glasanja za predsjednika Republike tek treba da saznamo. Za svakog borca, penzionera i radnika, za cijelu Republiku Srpsku je važno da se utvrdi istina, da se lopovi kazne i nikada više ne budu u prilici da nanose štetu svom narodu – navodi Crnadak i dodaje:

– Pozivamo sve građane da mirno sačekaju da CIK BiH uradi svoj posao do kraja i da ne nasijedaju na lukavu igru SNSD, koji udar na svoj kriminal prikazuje kao udar na Republiku Srpsku. SNSD ima pravo da organizuje proteste, ali građani trebaju znati da je SNSD uhvaćen u krađi i da protestima želi da sačuva svoj lažni rezultat. Ovo će biti prvi protesti u istoriji čovječanstva na kojim će se čuti zahtjevi poput: “Nećemo da se utvrdi istina!” i “Nećete nam uzeti glasove koje smo pokrali!” – kaže Crnadak.

Crnadak zaključuje da Republika Srpska mora biti iznad svakog pojedinca, a narodna volja iznad interesa bilo koje političke partije, saopštio je PDP.

(SB)

Oznake: Igor Crnadak