Politika 18.06.2021.

CRNADAK: SNSD uhvaćen na djelu, mole boga da se čitava priča o zgradi za UIO zaboravi

ČITANJE: 1 minuta

“Odluka Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kojom je zaustavljen pokušaj velike pljačke kroz nabavku zgrade UIO-a BiH, pobjeda je ne samo PDP-a i opozicije nego, prije svega, zdravog razuma i svakog poštenog čovjeka i u Republici Srpskoj i u BiH“, rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da prihvatanje inicijative poslanika Branislava Borenovića i Mire Pekić šalje poruku da će se u ovoj zemlji uskoro raditi drugačije i da će se konačno zaustaviti izvlačenje stotina miliona maraka iz budžeta za razne kumove i rođake.

“Posebno je indikativno da je SNSD, kao inicijator nabavke, bukvalno nestao iz javnosti poslednja tri dana, niko se ne oglašava i niko više ne poziva da se Mili Radišiću ipak plati 100 miliona КM za ovu zgradu“, dodaje Crnadak.

On kaže da se SNSD ponaša kao “lopov uhvaćen na djelu – ućutali su se, prave se da se ništa nije desilo i mole Boga da se čitava priča zaboravi”.

“Nakon što su samo SNSD i njihovi strateški partneri iz FBiH jedini bili protiv da se zaustavi sramna nabavka od 100 miliona, kao član Savjeta ministara u prethodnom sazivu, moram napomenuti da je sada potpuno jasno zašto je u prošlom mandatu blokirana svaka inicijativa da se nova zgrada UIO-a u Banjaluci nabavi za predviđenih 38 miliona КM. Pozivam Savjet ministara da realizuje odluku Predstavničkog doma i pokaže da nije dio ove osmišljene igre te da u narednim danima naloži UIO-u BiH da obustavi ovu sramnu nabavku i uputi detaljnu informaciju Parlamentu o ovom slučaju“, zaključuje Crnadak.

(SB)

Oznake: Igor Crnadak