Vijesti 26.01.2016.

Crnadak: Šokantno je koliko je Lukač blagonaklon prema specijalcima pljačkašima

ČITANJE: 1 minuta
CRNADAK
Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je zaprepašten tvrdnjom ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača da “drumsko razbojništvo koje su izveli pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Srpske usred bijela dana na auto-putu Banjaluka-Gradiška ne predstavlja ugrožavanje bezbjednosti građana”.

-Takva jedna aktivnost direktno je ugrozila bezbjednost građana i ne smijem ni pomisliti šta bi bilo da je tokom pljačke naišlo neko putničko vozilo- rekao je Crnadak Srni.

On je ocijenio da je “šokantno koliko je Lukač posljednjih dana u svojim izjavama blagonaklon prema ljudima koji su počinili to djelo i koliko relativizuje situaciju”.

Crnadak smatra da bi Lukač trebalo da se bavi nerješenim ubistvima u Banjaluci i mnogim drugim problemima, a ne da komentariše rad drugih ministara.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske ocijenio je danas da poređenje pripadnika Specijalne policije Srpske sa osvjedočenim teroristima, koje je iznio Crnadak, predstavlja nešto najgore što je čuo za 25 godina rada u MUP-u.

Lukač je kao “apsolutno nepoznavanje elementarnih stvari iz bezbjednosti” okvalifikovao Crnatkovu izjavu da najveću opasnost za bezbjednost građana predstavljaju pripadnici Specijalne jedinice Srpske, te da Egipćanin Tarik Mahmud Ahmed al Savah, koji je iz američkog zatvora Gvantanamo prebačen u BiH, ne bi trebalo da predstavlja bezbjednosnu prijetnju po zemlju.

(ATV)