Politika 25.07.2021.

Crnadak: Svako ko ne potpiše Dodikovu peticiju uradio je veliku stvar za Reubliku Srpsku

ČITANJE: 2 minute

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a je istakao da je odluka Valentina Incka besmislena i nepotrebna, te da pogoduje samo onim strankama kojima odgovaraju konflikti, poput SNSD-a i SDA.

“Nakon ove odluke glavne teme su ponovo genocid, razdruživanje, ugroženost i slično, a više niko ne pita zašto inspektori MUP-a RS daju zaštitu članovima međunarodnih narko kartela ili kako to da je porodica savjetnice Milorada Dodika profitirala na nabavci respiratora 10 miliona maraka, što su pojave koje direktno podrivaju Republiku Srpsku”, kaže Crnadak.

Prema njegovim riječima, likovanje iz Sarajeva je potpuno promašeno, jer Inckova odluka ne može ugroziti srpski narod i Republiku Srpsku, zato što to njen narod neće dozvoliti i zato što je Republika Srpska međunarodno priznata od strane svih svjetskih centara moći.

“Zbog toga se odgovor Republike Srpske treba utvrditi „hladne glave“ i on ne smije Republiku Srpsku uvesti u nove rizike i izolaciju. Ne smije se nijedna odluka donijeti po principu „uradićemo to pa šta bude“ i ne smije se zbog reakcije na Incka Republika Srpska povesti putem mraka, sukoba i samoizolacije. Dodikova peticija je notorna glupost i svako ko je ne potpiše uradiće veliku stvar za Republiku Srpsku, jer će se na taj način suprotstaviti nastavku pljačkanja i privatizacije institucija od strane SNSD-ove koalicije. Podrška ovoj peticiji nije podrška Republici Srpskoj, nego samo politici SNSD-a”, smatra Crnadak.

On ističe da je poseban razlog zašto ne treba potpisati peticiju njena, kako navodi, dva glavna promotera, Milorad Dodik i Radovan Kovačević.

“Prvi je poznat po svom izvornom stavu o Srebrenici: „Ja savršeno dobro znam šta je tamo bilo, bio je genocid i to je presudio sud u Hagu.“, a drugi je poznat po tome što je Republiku Srpsku do juče nazivao Republikom Šumskom. Niko iz Republike Srpske ne zaslužuje da bude u koloni koja na čelu ima ovakve likove. Na kraju, smatram da je jedinstvo u Srpskoj potrebno ali do njega vjerovatno neće doći, jer su nam različiti ciljevi, jedni razmišljaju o budućnosti Republike Srpske, a drugi o tome kako sačuvati sebe i svoje milione, firme i nekretnine. Da neće biti jedinstva najavio je i Dodik, koji je nazvao neke opozicionare „smradovima“, te i nakon toga nastavio sa napadima na opoziciju”, zaključuje Crnadak.

(A.M.)

Oznake: Igor Crnadak