Politika 19.10.2021.

Crnadak zatražio stenogram posljednje sjednice Vlade RS, zanimaju ga stavovi pojedinih ministara

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak danas je uputio poslaničko pitanje predsjedniku Vlade Republike Srpske, sa zahtjevom da mu se dostavi stenogram s jučerašnje posebne sjednice Vlade, posvećene pripremama novih zakona koji se trebaju naći na Posebnoj sjednici NSRS.

“Prema informacijama iz medija, na jučerašnjoj posebnoj sjednici Vlade Republike Srpske pojedini ministri iznijeli su drugačija mišljenja u odnosu na ponuđene prijedloge i upozorili na moguće štetne efekte po građane i po Republiku Srpsku”, rekao je Crnadak, prenosi Klix.

Crnadak kaže da, s obzirom na to da su pojedini članovi Vlade naveli da se Republika Srpska može suočiti s nesagledivim negativnim posljedicama, međunarodnom izolacijom, kao i mogućim ograničenjima kretanja za građane, smatra da javnost mora biti upoznata o svim detaljima jučerašnje sjednice.

“Gospodine Viškoviću, nemojte se igrati sa sudbinom Republike Srpske i njenog naroda, javnost mora znati sve kada je riječ o ovako ozbiljnim temama. Očekujem da ću cjelovit stenogram s jučerašnje sjednice, kao odgovor na poslaničko pitanje, dobiti u najkraćem roku, a najkasnije do sjednice NSRS, na kojima će se raspravljati o prijedlozima s posebne sjednice Vlade Republike Srpske”, poručio je Crnadak.

Podsjetimo, u Banjoj Luci će sutra u 12:00 sati biti održana posebna sjednica Narodne skupštine, na čijem će se dnevnom redu naći Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske, po hitnom postupku.

Ovaj prijedlog utvrdila je Vlada Republike Srpske na jučerašnjoj sjednici. Prijedlogom zakona vlast u RS-u pokušava razvlastiti Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH, a njene nadležnosti bi se prenijele na novu Agenciju za lijekove i medicinska sredstva RS.

(SB)

Oznake: Igor Crnadak