Vijesti 17.10.2015.

Crnogorska policija pretukla urednika portala “IN4S”

ČITANJE: 1 minuta
gojko raicevic
Urednika portala “IN4S” Gojka Raičevića pretukla je crnogorska policija, nakon hapšenja tokom akcije razbijanja protesta Demokratskog fronta (DF) ispred Skupštine Crne Gore, te je prebačen u Urgentni centar u Podgorici.

Raičevića je prvo policija ometala u snimanju protesta, a uhapšen je nakon što je odbio da se skloni sa mjesta događaja tokom hapšenja poslanika DF-a Slavena Radunovića.

Predsjednik Izvršnog odbora Matice srpske Vladimir Božović rekao je za “Vijesti” da je Raičević pretučen u policijskoj marici, te da je od udaraca povraćao i potom izgubio svijest, pa je onda prebačen u Urgentni centar.

Raičevićeva supruga Suzana kaže da su policajci tukli njenog supruga po tijelu, da nema vidljivih povreda na licu, te da je bio na snimanju. Nije joj dozvoljeno da razgovara sa njim, već je čula samo njegov razgovor sa ljekarom.

Ona je potvrdila da je Raičević povraćao i da je trenutno na infuziji, ali da njoj nije dozvoljeno da uđe u sobu koju obezbjeđuju četiri policajca. “Uspio je samo da mi kaže: udarali su me mučki”, rekla je Raičevićeva.

Iz portala “IN4S” ističu da je portal “oboren” neposredno prije početka policijske akcije razbijanja protesta. Portalu se otežano pristupa tokom jutra.

Novinarima je jutros bio zabranjen pristup ispred Skupštine Crne Gore, kao i dijelu Ulice slobode gdje se nalazi Vrhovno državno tužilaštvo gdje je postavljen kordon policije.

(Agencije)