Region 22.01.2021.

CRNOGORSKA POLICIJA SPRIJEČILA LIKVIDACIJU: Meta bio “Velja Nevolja”, vođa navijača “Partizana”

ČITANJE: 2 minute

Uprava policije u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom jutros je sprečila planiranje ubistva jednog člana organizovane kriminalne grupe sa primorja, a prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je reč o Veljku Belivuku, poznatijem pod nadimkom Velja Nevolja.

Likvidacija je trebalo da bude izvršena u Tivtu, ali je policija o osujetila plan kriminalne grupe, ranije je preneo portal Vijesti.

“Za sada možemo da potvrdimo samo da je sprečena jedna likvidacija. Još radimo na tome u saradnji sa SDT-om”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Policija je privela više osoba, a u konsultacijama sa specijalnim državnim tužilaštvom znaće se kakva će biti kvalifikacija djela koja će im biti stavljena na teret, prenosi nova.rs.

Podsetimo, Belivuk je od ranije poznat srpskim istražnim organima. On je, kako se navodi, prema operativnim podacima policije osoba bliska “kavačkom” kriminalnom klanu, a priveden je u policiju u Kotoru pre nekoliliko dana, nakon što je ušao u Crnu Goru.

Ko je Veljko Belivuk?

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, koji je pre nekoliko dana priveden i saslušan u Kotoru nakon što je ušao u Crnu Goru i za koga se pretpostavlja da je bio meta napada koji je osujetila crnogorska policija danas u Tivtu, od ranije je poznat srpskim istražnim i pravosudnim organima. Radi se o vođi navijačke grupe “Janjičari”, sada “Prinicipi”, a kako su mediji svojevremeno pisali, sarađuje sa “kavačkim klanom”.

Belivuk se u žiži javnosti našao 2017. godine zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića, a koje se dogodilo na šinama u centru Beograda, međutim, on je pravosnažno oslobođen sumnji za pomaganje.

Inače, Belivuk iza sebe ima brojne poduži dosije zbog različitih krivičnih dela, a najčešće je reč o krivičnim prijavama za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda. Na čelu grupe “Janjičari” našao se nakon likvidacije Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen 2016. godine nedaleko od Centralnog zatvora.

Takođe, pažnju javnosti zaokupirao je 2016., kada je pretučeno obezbeđenje direktora kluba Miloša Vazure na parkingu ispred Partizanovog stadiona. On je tada osuđen na godinu dana kućnog zatvora.

Podsetimo, Belivuk je i pre nekoliko dana našao u centru pažnje, kada je priveden u Kotoru. Crnogorske “Vijesti” prenele su danas da je tamošnja policija sprečila planiranje ubistva jednog člana organizovane kriminalne grupe sa primorja, a prema nezvaničnim saznanjima, reč je upravo o Belivuku.

Sa Belivukom je priveden i Marko Miljković, kome se takođe sudilo za ubistvo karatiste Miloševića. Obojica su oslobođeni optužbi za pomaganje.

(SB)

Oznake: Veljko Beliivuk