Crnogorska vina bliža banjalučkoj publici

“Banjalučka pivara” postala je ekskluzivni distributer za bh. tržište proizvoda renomirane kompanije “13. jul – Plantaže” iz Podgorice.

Ugovor između ove dvije kompanije, kojim je “Banjalučka pivara” dobila status uvoznika i generalnog distributera, potpisan je u septembru, a predstavnici kompanija su uvjereni da će saradnja biti i više nego uspješna.

Nikolas Peni, generalni direktor “Banjalučke pivare”, kazao je da je saradnja s “Plantažama” dokaz da uspješne kompanije prepoznaju da je “Pivara” siguran partner na koji mogu dugoročno računati.

“Zadovoljstvo mi je da najavim saradnju s nadaleko poznatom kompanijom ‘13. jul – Plantaže’, koja posjeduje najveći vinograd u Evropi. Dijelimo istu filozofiju poslovanja kao društveno odgovorne kompanije, jer nam je najvažniji kvalitet proizvoda”, rekao je Peni.

U “Plantažama” su uvjereni da će ovo partnerstvo donijeti dobrobit za obje strane i ističu kako su u “Banjalučkoj pivari” prepoznali partnera na kojeg se mogu osloniti kako bi ojačali svoju poziciju na tržištu u BiH.

Veselin Đurišić, direktor marketinga i prodaje u kompaniji “13. jul – Plantaže”, rekao je da su u BiH, posebno u Banjaluci, uvijek imali tržište istinskih ljubitelja crnogorskih vina.

“‘Banjalučka pivara’ je veliki brend i sigurno ćemo zajedničkom saradnjom napraviti ozbiljan rezultat”, kazao je Đurišić.

Dodao je da će kroz ovu saradnju unijeti novitete u poslovanje i ojačati svoju poziciju na tržištu BiH.

Ova crnogorska kompanija godišnje proizvede oko 22 miliona kilograma grožđa, plasirajući oko 16 miliona flaširanih proizvoda, koje izvozi u više od 40 zemalja svijeta, zbog čega su čuvena vina vranac, vranac pro korde i krstač nagrađivana naprestižnijim svjetskim priznanjima.

(Nezavisne)

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.