CROSSFIT GAMES Banjalučani Ksenija Kecman i Đorđe Đurić uspješni na takmičenju u SAD

Banjalučani Ksenija Kecman i Đorđe Đurić su se na svjetskom CrossFit Games takmičenju koje se održava u gradu Madison u SAD, kao jedini predstavnici Bosne i Hercegovine, plasirali u drugi krug takmičenja.

Ksenija i Đorđe uspjeli su ispuniti zahtjevnu normu za ovo prestižno takmičenje i plasirati se među 140 takmičara iz cijelog svijeta, a najnoviji rezultati pokazuju da se Ksenija plasirala u Top 50. Crossfitom se ozbiljnije bave već tri godine, a ispunjenje norme predstavlja veliki uspjeh za ove vrhunske sportiste, i kako kažu, ispunjenje sna.

Činjenica da svako jutro dobijaju discipline u kojima će se takmičiti tog dana, dovoljno govori o njegovoj težini jer takmičari sve vrijeme moraju da se spremaju u svim poljima.

“Crosfitt je nov sportski pravac, koji bi, po meni trebao biti uvršten u Olimpijske igre, jer je moderan i interesantan te u njemu sportisti moraju biti spremni na više aktivnosti. Kseniji i Đorđu sam odlazak na takmičenje predstavlja zadovoljstvo, a siguran sam da će zbog uspjeha iz SAD upasti u svjetsku žižu Crossfita”, kaže Saša Kecman, brat Ksenije Kecman.

CrossFit Games traje do 4. avgusta, a Kseniji i Đorđu želimo mnogo sreće u nastavku takmičenja.

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba