Magazin 05.01.2016.

“Crvena jabuka“ završava rad na novom albumu

ČITANJE: 1 minuta
crvena jabuka
“Crvena jabuka“, nakon što je oduševila veliki broj posjetilaca koncertom na gradskom trgu u Osijeku, nastavlja raditi na pjesmama za novi album.

Naime, lider Dražen Žerić Žera i ostali članovi popularne grupe vraćaju se u studio i rade sa Dragomirom Perendićem Dragijanijem.

– Sve je skoro gotovo, ostalo je još nekoliko malih sitnica koje rješavamo u hodu. Naravno, želja nam je da se novi album pojavi u prodaji krajem februara ili početkom marta nakon čega slijedi promotivna turneja po regionu. Veliki koncert u sarajevskoj Skenderiji planiran je za Dan žena, 8. marta kada ćemo obilježiti i tri decenije uspješnog rada- kaže popularni Žera.

Harizmatični sarajevski muzičar, koji živi u Hrvatskoj, nedavno je snimio zajedničku pjesmu “Mirza“ sa Mladenom Vojičićem Tifom i Zlatanom Fazlićem Fazlom, koja je posvećena najboljem bh. sportisti Mirzi Delibašiću Kinđetu.

Žera nam je otkrio da će na njegovom novom albumu biti i duet sa Mladenom Vojičićem Tifom.

– Istina je da smo uradili zajedničku pjesmu. Tifa je jedan od najboljih vokala na Balkanu i moj veliki prijatelj. Siguran sam da će ova pjesma ostati za sva vremena. Drago mi je što sam na albumu sarađivao i sa Fazlom iz čijeg pera su izašle brojne neprolazne pjesme koje su mi posebno drage. Kada je u pitanju duet sa Tifom planiramo i snimanje spota, ali još nismo odlučili da li će to biti u Bosni ili u Hrvatskoj- govori Žerić.

(Faktor.ba)