Politika 18.06.2024.

Čubrilović: Bliskost Srbije i Srpske niko ne može da ugrozi

ČITANJE: 1 minuta

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je za RTRS da bliskost Srbije i Republike Srpske niko ne može da ugrozi i da su na Svesrpskom saboru potvrđeni dobri odnosi i zajedništvo.

Čubrilović je rekao da bi sve što se dešavalo na Saboru trebalo da rezultira konkretnim poslovima i da je sada na Ministarstvima i nižim nivoima vlasti da krenu u realizaciju projekata.

– Deklaracija usvojena na saboru vrijediće i trajato onoliko koliko budemo vjerovali u nju i koliko budemo posvećeni njenoj realizaciji, a mislim da ćemo biti – rekao je Čubrilović.

On je istakao da je podrška Srbije vidljiva u velikim infrastrukturnim projektima i da bez te podrške pojedini projekti ne bi bili realizovani.

Čubrilović je rekao da je saradnja sa Srbijom intenzivirana u proteklih deset godina, ali da je Sabor donio dodatni impuls.

Čubrilović je najavio da će u petak u posjeti Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske boraviti predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija Srbije sa kojima će nastojati da unaprijede saradnju i konkretizuju određene stvari.