ČUBRILOVIĆ: Dan Republike ne bi trebalo da nikoga iritira

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da Dan Republike, 9. januar, ne bi trebalo nikoga da iritira, te da su se na nedavnoj svečanosti čule samo pozitivne poruke i želje.

Čubrilović je istakao da je 9. januar svečarski obilježen u prisustvovu velikog broja građana i gostiju.

Formiranje Savjeta ministara ocijenio je kao najvažnije što će donijeti novu energiju BiH i pozitivno se reflektovati i na institucije Srpske.

Čubrilović je rekao da entitetske vlade, zajedno sa vlašću na nivou BiH, treba da sarađuju na realizaciji važnih infrastrukturnih i drugih projekata.

“Najvažnije je da je došlo do kompromisa i tu politiku treba dalje graditi u korist svih građana”, rekao je Čubrilović za Alternativnu televiziju.

On je dodao da je Narodna skupština u prošloj godini uspješno radila s obzirom na to da je održano sedam redovnih i šest posebnih sjednica, te usvojeno 70 zakonskih rješenja, te izrazio nadu da će biti još efikasnija.

“Potrošili smo 55 dana na redovne i 10 dana na posebne sjednice. Važno je da je svaka dobila epilog i da su usvojeni zakoni, odgovarajuće odluke i zaključci”, rekao je Čubrilović i dodao da bi naredna redovna sjednica parlamenta trebalo da bude održana krajem januara ili početkom februara.

Čubrilović, koji je i predsjednik Demosa, rekao je da je zadovoljan trenutnom organizovanošću ove partije u Srpskoj.

“Naši ljudi imaju energiju i želju da rade na sprovođenju korisnih ideja. Naša prava vrijednost pokazaće se na predstojećim lokalnim izborima, za koje se pripremamo. Poslije toga ćemo konstatovati koliki kapacitet i podršku naroda imamo”, rekao je Čubrilović.

(Srna)

Iz dva marketa u Banjaluci ukrao kozmetičke proizvode

Policija je u Banjaluci uhapsila B.M. koji se sumnjiči da je izvršio dva krivična djela “Krađa”. Naime, 24.01.2020. godine, od strane ovlaštenih lica dva banjalučka marketa, prijavljeno je da su otuđeni kozmetički proizvodi u ukupnoj vrijednosti od oko 500 KM. Kod B.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem

Ispod vozila u Lazarevu nisu postavljene eksplozivne naprave

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka postupili su po prijavi da je ispod vozila u Ulici Branka Popovića u ovom gradu nepoznato lice postavilo predmet, a uviđajem je utvrđeno da nije riječ o eksplozivnim napravama. U saopštenju iz Policijske uprave dodaje se da je rad na ovom predmetu u toku, te da je o događaju obaviješten dežurni

“Sirano de Beržerak” na banjalučkoj sceni

U Dječijem pozorištu Republike Srpske počeo je rad na prvoj ovogodišnjoj predstavi “Sirano de Beržerak” beogradskog dramskog pisca Igora Bojovića, a reditelj Jug Radivojević juče je s banjalučkim ansamblom održao prvu čitaću probu teksta.

Servisne informacije za 27. januar

Servisne informacije za ponedjeljak, 27. januar 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se tri krivična djela. Javni red i mir je narušen tri puta. Dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno. Služba hitne pomoći U

Poginula i ćerka Kobija Brajanta

Tragične vesti stižu iz Sjedinjenih Američkih Država, pored Kobija Brajanta u padu helikoptera poginula je i njegova ćerka Điđi Brajant (13g), prenosi ESPN. Kako je preneo novinar Adrijan Vojnarovski, Brajant je zajedno sa ćerkom išao na košarkašku utakmicu kada se helikopter srušio. Pored Kobija i Điđi, u helikopteru su bili “još jedan igrač i roditelj”,