Politika 15.10.2021.

Čubrilović: Do kraja mjeseca prijedlozi izmjena zakona o vraćanju nadležnosti Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da će do kraja mjeseca u parlament stići prijedlozi izmjena i dopuna zakona u vezi sa vraćanjem nadležnosti Republike Srpske, nakon čega će vrlo brzo biti zakazana posebna sjednica Narodne skupštine.

“Razmatranje ovih prijedloga zakona i održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske ne zavisi od nas, već od onih koji pripremaju izmjene i dopune tih zakonskih rješenja”, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Komentarišući jučerašnji sastanak u Istočnom Sarajevu najviših zvaničnika Republike Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja u BiH, Čubrilović je naveo da su ambasadori pokazali razumijevanje za pitanja koja je rukovodstvo Republike Srpske pred njih iznijelo.

“Nije bila podrška, ali nije bilo ni napada izuzev predstavnika EU koji je na tom sastanku pokazao dosta nekorektnosti i nerazumijevanja mnogih stvari i političkih procesa koji se ovdje dešavaju”, objasnio je Čubrilović.

On je naglasio da niko u Republici Srpskoj ne priziva rat i ne traži secesiju i ono što Dejtonskim mirovnim sporazumom nije definisano, ističući da je to na jučerašnjem sastanku jasno rečeno.

Čubrilović je rekao da je zahvalan ambasadorima i predstavnicima ambasada na interesovanju koje su pokazali kroz svoja obraćanja na sastanku.

(Srna, E.M)