Politika 10.12.2022.

Čubrilović: Dogovor SNSD-a i “osmorke” treba dobiti podršku parlamenta BiH

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je da dogovor, postignut danas na sastanku delegacije SNSD-a sa predstavnicima “osmorke”, treba dobiti podršku parlamenta BiH.

Čubrilović je za Srnu rekao da je ohrabrujuća poruka koja je poslata sa sastanka u Banjaluci da projekti u BiH više neće biti blokirani, pogotovo kada je riječ o infrastrukturi i privredi koje su od životnog značaja za građane.

– Ako to bude ispoštovano kroz ovaj mandat za koji se priprema izbor nove Vlade Srpske, odnosno Savjeta ministara, to će samo po sebi biti dovoljno u odnosu na neke prethodne periode kada je to zaista bilo nemoguće i zabrinjavajuće – poručio je Čubrilović, prenoisi RTRS.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku delegacije SNSD-a sa predstavnicima “osmorke” dogovoreno brzo formiranje vlasti na nivou BiH i da uspostave prvi put u BiH posebnu proceduru za brži prolazak razvojnih projekata.

Dodik je dodao da je dogovoreno da se iduće sedmice u okviru timova koje su precizirali održe sastanci kako bi se, kako kaže, uputili u rješavanje pitanja u vezi sa ekonomijom i za institucionalno kretanje, energetiku, infrastrukturu i sve ono što bude dio zajedničkog interesa.

(Z.M)