Politika 25.10.2021.

Čubrilović: I sada potrebno jedinstvo kao i prije 30 godina (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta
Potrebno je srpsko jedinstvo kao i prije 30 godina. Nećemo podleći pritiscima, poručio je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Skupštine Republike Srpske na svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske.

– Naša skupština nastavlja pravni i politički kontinuitet Skupštine srpskog naroda u BiH koja je osnovana 24. oktobra 1991. godine. Srpski poslanici u nemogućnosti da zaštite konstitutivnost i ravnopravnost svog naroda u BiH bili su prinuđeni da formiraju Skupštinu srpskog naroda kako bi sačuvali pravo na opstanak i fizičku egzistenciju – poručio je Čubrilović.

On je naglasio da je to bio odgovor na politiku vodstva hrvatskog i muslimanskog naroda.

– Dužni smo da se prisjetimo svih učesnika prve osnivačke Skupštine, a pogotovo onih koji nisu više među nama. Obaveza je da njegujemo kulturu pamćenja, da sa ponosom pamtimo sve one koji su ugradili sebe u Republiku Srpsku – rekao je Čubrilović.

Naglasio je da je zahvaljujući njihovoj slozi u ključnim trenucima Srpske, Republika ostala i opstala, piše RTRS.

– Izazovi današnje Skupštine nisu ništa manji nego prije deset ili 20 godina.  NSRS trebamo sačuvati, braniti i predati je u sigurne ruke budućim generacijama – istakao je Čubrilović.

(E.M)