Politika 23.12.2020.

Čubrilović: Mićić dužnosti obavljao uspješno i profesionalno

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je telegram saučešća gradu Bijeljina i porodici preminulog gradonačelnika Miće Mićića, navodeći da će on ostati upamćen kao čovjek koji je sve svoje dužnosti obavljao profesionalno i uspješno.

Čubrilović je istakao u telegramu da će Mićića pamtiti po dobrim rezultatima iz vremena kada je bio ministar za izbjegla i raseljena lica i ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Srpske.

“A posebno kao načelnika i gradonačelnika Bijeljine koja je za 16 godina, koliko je bio na njenom čelu, izrasla u istinski grad po mjeri svih njenih stanovnika”, napisao je Čubrilović, koji je u ime Narodne skupštine i svoje lično ime uputio gradu Bijeljina i porodici izraze iskrenog žaljenja zbog smrti Mićića.

Predsjednik Narodne skupštine je naglasio i da je odlazak Mićića još jedna opomena svima da virus korona ne bira i da mora biti učinjeno sve kako bi zaštitili i spasili svaki život u Republici Srpskoj.

“Nažalost, Mićo Mićić je ovu bitku izgubio, ali njegovi uspješno realizovani projekti, posebno u gradu Bijeljina, ostaće na ponos i trajno sjećanje. Neka mu je vječna slava i hvala”, navodi se u telegramu predsjednika Narodne skupštine.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić preminuo je danas u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u šezdeset četvrtoj godini od posljedica zaraze virusom korona.

(Srna)