Čubrilović: Novi članovi potvrda da DNS ima snažnu podršku u narodu

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Nedeljko Čubrilović uručio je danas oko 100 članskih karata novim članovima ovog odbora, koji su se u ovu partiju učlanili tokom prethodnik nekoliko mjeseci, te istakao da su oni potvrda da ova partija ima snažnu podršku u narodu.

Čubrilović je rekao da je ta podrška iz dana u dan sve pozitivnija, te da se ne smije iznevjeriti trenutni trend rasta partije.

“Nadam se da ćemo sa ovim trendom nastaviti sve do izbora. Na nama je da i dalje radimo na principima naše politike, kako bi bila prepoznatljiva i za članove, ali i za naše građane”, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

On je izrazio zadovoljstvo što stranka dobija nove članove i energiju ljudi koji do sada nisu bili politički angažovani.

“Tim ljudima treba dati posebno povjerenje i pažnju, te ćemo se truditi da im što je bolje moguće predstavimo program i namjere DNS-a”, rekao je Čubrilović.

On je istakao da novim članovima ova stranka nudi priliku da se predstave najbolje što umiju, te mogućnost angažovanja da u svojoj sredini obezbijede ambijent povoljan za rad, život, zapošljavanje i sve ono što mladog čovjeka interesuje.

Predsjednik Komisije za promociju DNS-a i prijem novih članova Slobodan Nagradić istakao je značaj povećanja broja novih članova partije u izbornoj godini, jer će oni imati priliku da daju svoj doprinos podizanju opšte pozitivne atmosfere u toku izborne kampanje i implementaciji rezultata.

“DNS ima više nego pouzdane indikatore da mu rejting raste, te da je to nesumnjivo treća stranka po snazi, sa vrlo malom razlikom u odnosu na drugu”, rekao je Nagradić.

On je dodao da će do izbora biti još nekoliko dodjela članskih karata novim članovima, te najavio da će DNS u narednih nekoliko sedmica organizovati po mjesnim odborima seriju razgovora sa članovima.

“Članstvo ćemo pitati za sugestije o tome za šta treba da se zalažemo tokom izborne kampanje, te rezulate sublimirati i napraviti izborni program”, rekao je Nagradić.

Novi član DNS-a Bojana Mačkić, koja je završila Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, rekla je da u ovoj stranci vidi svoju budućnost, te da će djelovati u Odboru za kulturu, u okviru kojeg želi svojim djelovanjem da doprinese napretku ove oblasti.

(Srna)

 

U BIH 100 MALIŠANA GODIŠNJE OBOLI OD RAKA Koliko njih ima šansu za izlječenje

Svaka tri minute jedno dijete na svijetu, koje boluje od raka,  izgubi bitku s teškom bolešću,  iako bi više od 80 odsto oboljele djece moglo preživjeti ako bi imala adekvatno liječenje, upozoravaju iz organizacije International Childhood Cancer. Povodom Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti, iz ove organizacije su upozorili svijet da je obaveza svih država

POVODOM KINESKE NOVE GODINE Djeca učila o običajima iz Kine

Radionica „Umjetnost rezanja papira“ i čas kung fua, 16. februara 2019. godine u Muzeju Republike Srpske, okupila je veliki broj djece koji su imali priliku da steknu nove vještine, upravo onakve kakve imaju njihovi vršnjaci u Kini. Naime, riječ je o događaju organizovanim od strane Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci i Muzeja Republike Srpske,

Saradnja Gradske razvojne agencije i Organizacije amputiraca pomaže invalidima

Predstavnici Gradske razvojne agencije Banjaluka i Organizacije amputiraca „UDAS“ potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, a cilj je definisati okvire za saradnju iz domena pripreme i implementacije projekata od zajedničkog interesa, identifikovanje novih izvora finansiranja, te aktivnosti koje su usmjerene na povezivanje partnera na lokalnom i regionalnom nivou. 

BRANKICA RAKOVIĆ: Vratila sam se na fabrička podešavanja

​Zdrav čovjek ima hiljadu želja, bolestan samo jednu, zapisao je ruski književnik Anton Čehov. U to su se, nažalost, uvjerili mnogi, među njima i Banjalučanka Brankica Raković, PR stručnjak, kojoj je prije nešto manje od dvije godine dijagnostikovano maligno oboljenje – Hodgkinov limfom. Iako je možda najlakše boriti se sa strahovima i problemima iza zatvorenih

OVE GODINE I U BANJALUCI Međunarodno takmičenje studenata arhitekture u martu

Međunarodno studentsko takmičenje namijenjeno studentima arhitekture iz cijele Evrope – DOCEXDOCE, ove godine biće održano i na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Takmičenje se održava 6. marta i ovo je njegovo treće izdanje, a pravo učešća imaju svi studenti arhitekture osnovnih i master studija. – DOCEXDOCE se bazira na neuobičajenom konceptu, koji podrazumijeva jednodnevnu

KLUB NOVINARA OSUDIO PRIJETNJE MILOJEVIĆEVOJ: Napad na slobodu javne riječi i demokratiju

Napad na novinara je napad na slobodu javne riječi i demokratiju, i svaki takav napad je neophodno prijaviti i procesuirati, te time posalti jasnu poruku javnosti da je nasilje i zastrašivanje nedospustivo, poručili su novinari i aktivisti na vanrednoj pres konferenciji održanoj, povodom prijetnji novinarki “EuroBlica” i Srpskainfo Milkici Milojević.