Politika 29.11.2018.

ČUBRILOVIĆ: Od Komšića se ništa drugo nije moglo ni očekivati osim provokacije

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će prije doći do zajedničkih rješenja neophodnih svima u BiH ako hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić bolje shvati način na koji je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik nastupio ispred Srpske. 

Čubrilović smatra da je ponašanje Komšića u vezi sa uklanjanjem zastave Republike Srpske iz zgrade Predsjedništva BiH još jedna provokacija.

– Od Komšića se ništa drugo nije moglo ni očekivati nego još jedna provokacija, jer očigledno nije dorastao funkciji koju već treći put obavlja – rekao je Čubrilović novinarima.

On je istakao da bi bilo mnogo bolje da Komšić ozbiljno shvati situaciju i da je ne opterećuje.

Komšić je juče na pitanje novinara ko sklanja zastavu Republike Srpske u zgradi Predsjedništva BiH, ironično odgovorio da to čine on i bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović.

– Džaferović ide s lijeve strane, kada se ugase svjetla u Predsjedništvu BiH, a s desne idem ja. Pa, onda ko prije stigne do te zastave da je skloni – rekao je Komšić nakon sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

(Srna)