Vijesti 16.03.2017.

Čubrilović podržao beneficirani radni staž za novinare

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović podržao je inicijativu Kluba novinara Banjaluka za usvajanje zakonskog rješenja koje će omogućiti uvođenje beneficiranog radnog staža za medijske radnike.

Čubrilović je dodao da će sve što u tom smislu bude zavisilo od službe Narodne skupštine ili njega kao predsjednika imati razumijevanje i podršku.

– Narodna skupština je otvorena za novinare, jer smo svjesni da je potrebno stvoriti još bolji ambijent za njihov rad i poboljšati njihov položaj. Svjesni smo da je to veoma težak i stresan posao – rekao je Čubrilović tokom posjete Klubu novinara Banjaluka.

On je informisao predstavnike Kluba o procedurama za pokretanje inicijative i njeno upućivanje u skupštinsku proceduru u skladu sa Poslovnikom, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Čubrilović očekuje da predstavnici Kluba novinara prilikom pokretanja inicijative ispoštuju sve važeće propise da bi se ona našla na dnevnom redu Narodne skupštine u toku ove godine.

Predsjednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić zahvalio je predsjedniku Narodne skupštine na podršci za donošenje zakonskog rješenja koje bi novinarima omogućilo da imaju beneficiran radni staž s obzirom da obavljaju veoma zahtjevan i odgovoran posao koji veoma često nema definisano osmočasovno radno vrijeme.

Sastanku su prisustvovali i novinari Darko Momić, Žarko Marković i Vladimir Šušak.

(srpskacafe)