ČUBRILOVIĆ: Posebna sjednica ukoliko Dodik uputi zahtjev

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da nije dobio zahtjev za održavanje posebne sjednice parlamenta o Programu reformi BiH, ali da će, ukoliko ga uputi srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ona biti održana.

On ističe da nema smisla kvalifikovati Program reformi BiH kao jedan od najvažnijih dokumenata u posljednjih nekoliko godina, te dodaje da se treba okrenuti realnom poslu i sektoru i pustiti da profunkcioniše Savjet ministara.

Čubrilović je ocijenio da se “previše medijskog prostora poklanja problemu koji je dao neko rješenje”.

“Mi ovime završavamo izborni ciklus formirajući konačno sve nivoe vlasti u BiH. Pozitivnu ocjenu tog dokumenta dali su svi učesnici ovog procesa, od međunarodne zajednice, do ambasada, visokog predstavnika, a jedinu kritiku su dali oni koji ne vide sebe u budućem radu Savjetu ministara”, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Čubrilović navodi da BiH neće ući u NATO ni za 10, 20 godina čak i ukoliko bi sada krenula, a možda nikada neće ni ući.

“Ne vidim da su stavovi Republike Srpske bilo čime okrnjeni. Nemam razloga da ne vjerujem da je politika koju promoviše rukovodstvo Srpske ugrađena u ovaj dokument, jer je Dodik njen promoter”, rekao je Čubrilović.

On kaže da od novog Savjeta ministara očekuje da smiri ukupne političke prilike i da se otkoče investicije kako bi građani BiH osjetili benefite.

“Tamo ima dvije milijarde sredstva koje su pripremljene i čekaju odluke Savjeta ministara. Očekujem da njegov rad bude okrenut realnom sektoru, građanima i da narod osjeti da je dobio vlast i da je implementirana njihova želja sa prošlih izbora”, dodao je Čubrilović.

Na pitanje da li je potrebna provjera diploma, Čubrilović je rekao da institucionalno treba rješavati problem lažnih diploma kojih sigurno ima u BiH.

“Od Banjaluke prema Sarajeva ima više univerziteta nego ih je imala bivša Jugoslavija što je degradiranje obrazovanja i loša poruka mladima. Oko lažnih diploma niko ne bi trebalo da ima dilemu”, rekao je Čubrilović.

(Srna)

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora

ALTERNATIVA: DNS razmatra mogućnost da umjesto Aćimovića kandiduje Jokića

Dragan Jokić iz Srpca mogao bi biti novi kandidat DNS za ministra u Savjetu ministara BiH, saznaje ATV. Jokić je Crnogorac, i trebao bi biti kandidat umjesto Draška Aćimovića, koji se izjašnjava kao Italijan, a oko čijeg se imenovanja digla prava bura. Naime, zbog kandidovanja Aćimovića za ministra od devet predsjednika regija u DNS-u, šest

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu. “Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12.

ANJA LJUBOJEVIĆ (SNSD) O SNIMCIMA SA PLAŽE: Ne stidim se svog tijela, zašto me nisu snimili kako krečim?

Anja Ljubojević, član Gradskog odbora SNSD-a i diplomirani politikolog, našla se ovih dana u središtu medijske pažnje, nakon što je jedan portal, naklonjen PDP-u, objavio seksistički tekst „Mlada SNSD-ovka voli pokazivati tijelo“, garniran privatnim fotografijama sa ljetovanja. Vrlo brzo, sporni tekst je uklonjen sa portala, a Ljubojevićki podrška, čini se, stiže sa svih strana, dobrim

Amelie Lens na narednom Sea Star festivalu!

I dalje se priča o epskom partiju za desetine hiljada techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći rave u laguni Stella Maris 22. i 23. maja iduće godine! Nakon što je pokorila sve najveće svjetske festivalske pozornice i rasprodala gotovo