Politika 22.03.2019.

ČUBRILOVIĆ: Privodi se kraju konstituisanje lokalnih skupština DEMOS-a

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Demokratskog saveza (DEMOS) Nedeljko Čubrilović izjavio je večeras u Istočnom Sarajevu da se privodi kraju konstituisanje lokalnih skupština te stranke, čime se stvaraju uslovi za organizovanje regionalnih odbora, a time i predsjedništvo stranke.

“Time bi bilo zaokruženo konstituisanje rukovodstva stranke”, rekao je Čubrilović, koji je prisustvovao osnivačkoj skupštini opštinskih odbora DEMOS-a Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Čubrilović je konstatovao da je u relativno kratkom vremenu završeno konstituisanje DEMOS-a ističući da je to rezultat velike podrške građana i članova bivše političke opcije iz koje je nastala ova stranka.

On je rekao da će DEMOS u ovim lokalnim zajednicama ostati na dosadašnjem kursu.

“Jesmo promijenili naziv političke opcije, ali nismo promijenili ni svoje razmišljanje ni način rada. Naša osnovna vodilja biće ono što narod osjeća i od nas očekuje”, poručio je Čubrilović.

Predsjednik novoosnovanog Opštinskog odbora DEMOS-a Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Kostović istakao je da je ovo nova stranka, ali da su u njoj ljudi sa zavidnim političkim i životnim iskustvom.

Kostović je naveo da DEMOS u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo ima dva odbornika i da podržava koalicionog partnera SNSD na čelu sa načelnikom opštine LJubišom Ćosićem.

Predsjednik Opštinskog odbora DEMOS-a Istočna Ilidža Darko Ljuboje jedini je odbornik ove stranke u lokalnoj skupštini.

“Zadržaćemo istu politiku koju smo vodili, a to je jačanje lokalne zajednice”, rekao je Ljuboje.

(Srna)