Politika 19.06.2024.

Čubrilović sa rukovodstvom Austrijskih željeznica o uspostavljanju saradnje

ČITANJE: 1 minuta

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sa saradnicima i generalni direktor “Željeznica Republike Srpske” Slađan Јović sastali su se danas u Beču sa rukovodstvom Austrijskih državnih željeznica na temu uspostavljanja saradnje u oblasti željezničkog saobraćaja i unapređenja željezničke infrastrukture u Republici Srpskoj.

Na sastanku je razgovarano o remontu vagona Austrijskih željeznica u radionicama “Željeznica Republike Srpske”, uspostavljanju željezničke linije Doboj-Banjaluka-Beč i otvaranju robnog pretovarnog terminala na području Republike Srpske.

Rukovodstvo Austrijskih željeznica iskazalo je interes za uspostavljanjem zajedničkih poslovnih aktivnosti sa resornim ministarstvom i “Željeznicama Republike Srpske” i podršku razvoju željezničkog saobraćaja u Republici Srpskoj.

Sagovornici su konstatovali da je unapređenje željezničkog saobraćaja prioritet od strateškog značaja, te iskazali opredjeljenje obje strane za buduću saradnju na projektima u oblasti željezničke infrastrukture.