Politika 14.10.2015.

Čubrilović: Srpska ispred stranačkih i ličnih interesa

ČITANJE: 2 minute
cubrilovic
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da će na predstojećoj posebnoj sjednici republičkog parlamenta biti usvojeni zaključci u smislu da Srpska ulazi u mirniji period i da je ona ispred stranačkih, a pogotovo ličnih interesa.

Čubrilović je rekao da trenutno nije moguće dati procjenu kada će konačno odluka o referendumu biti objavljena u “Službenom glasniku Republike Srpske”, napomenuvši da je Vijeće naroda pokrenulo još jedan zahtjev za ocjenu zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

– Tek kada se razriješe sve primjedbe, naša obaveza je da odluku objavimo u “Službenom glasniku”- rekao je Čubrilović.

Komentarišući rad Vlade Republike Srpske, Čubrilović je rekao da Vlada ima povjerenje skupštinske većine i da niko u ovom trenutku ne razmišlja o promjenama u njenom sastavu.

Govoreći o vladajućoj koliciji DNS-a, SNSD-a i SP-a, Čubrilović je rekao da ne očekuje nikakve ozbiljnije probleme u vezi sa funkcionisanjem vladajuće koalicije.

– Ova kolaicija postoji isuviše dugo da bi bila dovedena u pitanje zbog jednog ili dva kadrovska rješenja. Istina je da nezadovoljstvo postoji, a postoje i nezadovoljstva u konceptualnim pitanjima pojedinih stranaka, ali to je sasvim normalno u okviru bilo koje koalicije- kaže Čubrilović.

Komentarišući homogenizaciju bošnjačke političke scene kroz pomirenje SDA i SBB-a, Čubrilović je rekao da je u Republici Srpskoj neophodno političko jedinstvo koje nikako ne bi smjelo da bude na štetu drugih, nego u smislu rješavanja problema građana.

Kada je riječ o radu Narodne skupštine Republike Srpske, Čubrilović je rekao da je po svim pokazateljima ovo najuspješniji parlament u BiH.

– Naravno da to ne znači da nije moglo bolje i više, moglo je. Radili smo onim tempom koji su diktirali ovlašćeni predlagači zakona. Očekujem da ćemo ispuniti zadati plan i program rada- zaključio je Čubrilović.

(Nezavisne novine)