Politika 29.10.2020.

Čubrilović: Srpska se uspješno predstavila projektima iz bezbjednosti saobraćaja

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je danas da se Srpska svojim projektima u oblasti bezbjednosti saobraćaja predstavila veoma uspješno, kako u lokalnim, regionalnim, tako i u međunarodnim okvirima.

Otvarajući posredstvom video-linka Devetu međunarodnu konferenciju “Bezbjednosti saobraćaja u lokalnoj zajednici”, Čubrilović je zahvalio učesnicima i izrazio nadu da će konferencija dati doprinos uz puno uvažavanje mjera koje se sprovode za dalji razvoj bezbjednosti saobraćaja u lokalnim sredinama.

“Želim vam uspješan rad i proglašavam konferenciju otvorenom”, rekao je u uvodnom obraćanju Čubrilović, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Konferencija je namijenjena predstavnicima lokalnih zajednica, a njen cilj je stručno usavršavanje i povećanje spremnosti za obavljanje povjerenih zadataka zaposlenih u ključnim subjektima bezbjednosti saobraćaja, sagledavanje najnovijih naučnih i stručnih dostignuća u ovoj oblasti, ali i razmjena iskustava na unapređenju bezbjednosti saobraćaja sa zemljama zapadnog Balkana i EU.

Konferenciju o bezbjednosti saobraćaja organizuju Ministarstvo saobraćaja i veza i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

(Srna)