Vijesti 04.01.2019.

Čubrilović uručio pomoć višečlanoj porodici Tomić iz Laktaša

ČITANJE: 1 minuta

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS , donirao je pakete osnovnih namirnica, novčanu pomoć i veš mašinu osmočlanoj porodici Tomić iz Kosjerova kod Laktaša.

Porodica Tomić ima šest ćerki, najmlađa ima tri godine a najstarija 13.

Čubrilović je kazao je da bi ova pomoć koju je on uručio treba da inicira i drugu vrstu pomoći jer ovoj porodici treba podrška jer je mnogobrojna.

“Ovo je porodica kojoj zaista treba društvena pažnja i pomoć svake vrste. Mi se nadamo da će ovo biti povod i za druge da se odazovu kako bi ova porodica rješila i druge potrebe, prije svega nove kuće ali i svega ostalog”, rekao je Čubrilović. Dodao je da im je namjera da ova porodica osjeti radost praznika onako kako je to na najbolji način moguće.

“Pozivam sve one koji su u prilici da se uključe kako bi pružili podršku višečlanim porodicama  i da se za natalitet borimo i na ovaj način i da dajemo tim porodicama mogućnost da postanu dio društva i zajendice koji će biti na obostrano zadovoljstvo i porodice i te zajednice”, kazao je Čubrilović.

Milan Tomić, rekao je da ova pomoć znači mnogo, ali da je prioritet rješavanje stambenog pitanja jer je sadašnja kuća neuslovna.

“U kući nemamo ni vodu , ni kupatila, ali ni sobe za spavanje. Potreban mi je posao jer trenutno radim samo sezonski posao na dnevnicu”, kazao je on i zahvalio se svima koji su do sada pomogli.

Kako kaže on, izdržavati višečlanu porodicu je teško ali da se, ističe bore nekako, jer pet ćerki ide u školu.

(Nezavisne)