Politika 24.10.2015.

Čubrilović: Zaključci će imati isti tretman kao i svi raniji

ČITANJE: 1 minuta
cubrilovic
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da će zaključci sa posebne sjednice parlamenta o radu predstavnika Republike Srpske u institucijama BiH imati isti tretman kao i svi dosadašnji.

– Zaključci sa posebne sjednice parlamenta biće tretirani isto kao i zaključci sa svih dosadašnjih sjednica Narodne skupštine – rekao Čubrilović, odgovarajući na pitanje novinara u Banjaluci na koji način Skupština namjerava da prati sprovođenje zaključaka sa nedavne posebne sjednice.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da još nije dobio zaključke posebne sjednice Narodne skupštine i da će ih komentarisati nakon što ih pročita.

On je rekao novinarima u Banjaluci da će njegovo buduće ponašanje podrazumijevati sprovođenje reformi, uz jasnu zaštitu interesa Republike Srpske.

Narodna skupština Srpske prihvatila je na posebnoj sjednici zaključke klubova poslanika SNSD, DNS-SRS i SP kojima, između ostalog, od predstavnika iz Srpske u zajedničkim institucijama BiH zahtijeva da pokrenu sve neophodne aktivnosti s ciljem otklanjanja postojećih ili potencijalnih negativnih efekata po Srpsku.