Politika 05.02.2021.

Ćućun predao tužbu protiv Stanivukovića, traži 3.500 KM odštete

ČITANJE: 2 minute

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice u Gradskoj upravi Banjaluka, Mladen Ćućun predao je danas Osnovnom sudu u Banjaluci tužbu za klevetu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Tužbu sam podnio zbog nastupa gospodina Stanivukovića u Beogradu u emisiji na TV K1 gdje me je javno, imenom i prezimenom optužio da sam  “uzeo lovu” – rekao je Ćućun i dodao da se tužba odnosi samo na taj medijski istup gradonačelnika, te da njegovi advokati analiziraju ostale istupe Stanivukovića, prenosi “Srpskainfo”.

Advokat Stojan Vukajlović, rekao je da je tužbenim zahtjevom traženo 3.500 KM odštete.

“Mimo tih sredstava takođe smo tražili  da se tuženi obaveže da o svom trošku objavi u dnevnim novinama izreku presude te na društvenim mrežama koje se vode pod imenom tuženog”, istakao je Vukajlovic.

Podsjetimo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, ranije je predao krivične prijave Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv šefa Civilne zaštite Grada Banjaluke Mladena Ćućuna, bivšeg načelnika Odjeljenja komunalne policije Milenka Letića, bivšeg direktora “Akvane” Vedrana Mitrovića i svog prethodnika Igora Radojičića.

Begić: Za Ćućuna je napad najbolja odbrana

Odbornik u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić reagovao je na optužbe bivšeg šefa Odsjeka civilne zaštite Mladena Ćućuna da ga je Draško Stanivuković, gradonaačelnik Banjaluke oklevetao.

– Ćućun se vodi onom starom “napad je najbolja odbrana”, ali u ovom slučaju je toliko evidentno šta je sve rađeno da mu ovi napadi neće pomoći. Uhvaćen je u kriminalu, a izgovori koje slušamo ovih dana to potvrđuju, kaže Begić.

On dodaje da sa jedne strane imamo dokaze, fotografije i jasne dokumente koji svjedoče o kriminalu u Gradskoj upravi, a sa druge neke paušalne izjave bez konkretnog obrazloženja.

– Čovjek koji je ogradu plaćao 100.000 KM više nego što stvarno košta, čovjek koji je kupio luksuzni namještaj u vrijeme korona krize i čovjek koji je sam sebi bio nadzor u pojedinim radovim, treba da se izvini građanima a ne da predaje krivične prijave protiv gradonačelnika. Za njih je borba protiv rasipništva i kriminala rijaliti, jer im je kriminal i rasipništvo izgleda bila svakodnevnica, tvrdi Begić.

Begić takođe dodaje da se nada da će nadležni organi reagovati po krivičnim prijavama, i da će sankcije snositi onaj ko je učestvovao u kriminalu, a ne onaj ko je na njega ukazivao.

-Vrijeme je da predmet istrage postanu ljudi koji krše zakon, a ne da se meta stavljaju na čelo ljudima koji o tome glasno govore. Upravo zbog takve prakse Ćućun i svi oni koji su uhvaćeni na đelu daju sebi za pravo da prijavljuju drugi stranu, zaključuje Begić.

(N.S)