Sport 12.01.2021.

ĆURGUZ OBAVIO PROZIVKU: “Željezničar” počeo sa pripremama, u planu pet test utakmica

ČITANJE: 3 minute

Sa radom je startovao i prvoligaš sa “Predgrađa”, banjalučki Željezničar. Trener Zoran Ćurguz obavio je prozivku, na kojoj se našlo 26 igrača. U igračkom pogonu za sada nije bilo promjena u odnosu na sastav koji je iznio teret jeseni.

– Radićemo na našem terenu i kombinovati sa teretanom. Do početka sezone odigraćemo pet test utakmica, i to sa Zvijezdom iz Gradačca (2. februara), Slogom iz Doboja (8. februara), Ljubićem (15. februara), Bratstvom iz Gračanice (21. februara), te generalku sa Kozarom, koja je na programu 29. februara – istakao je Ćurguz.

Na prozivici su bili: Avdukić, Ćetković, Stupar, Čolić, Malić, Kuprešak, Šaula, Sladojević, Džaferović, Petrović,Crnomarković, Kuzmanović, Teodorović, Ružičić, Kršić, Baštić, Jovandić, Kalabić, Marjanović, Martić, Đukić, Jević, Blanuša, Đogić, Knežević, Aljetić.

Željezničar Sport Team polusezonu na prvoligaškim terenima završio je na četvrtom mjestu sa 15 bodova.

Željezničar Sport Team izrastao je u respektabilnu ekipu na svim frontovima! Poseban pečat svim uspjesima čete sa “Predgrađa” dao je Zoran Ćurguz, trener kod kojeg nema popusta, ali rad i samo rad pod njegovom palicom na kraju se uvijek isplate.

Analizirao je tešku polusezonu iza sebe i dodao ono što ih očekuje u narednom periodu:

– Postavili smo ciljeve, a to je bio plasman u Omladinsku Premijer ligu BiH, i da se izbjegne borba za opstanak, ali i da afirmišemo mlade igrače. Juniori su igrali uspješno, trebali bi bez većih problema zadržati status premijerligaša. Prva ekipa poslije malo lošijeg starta, na kraju je na diobi 7. mjesta, što i nije tako loše. Imali smo seriju 6 utakmica, 4 pobjede i dva remija, ostvarivši rezultate dvije najbolje ekipe u ligi Rudar Prijedora i Zvijezde 09. Primili smo samo 14 pogodaka u 15 utakmica, ali postigli smo i samo 12, što nas ne može zadovoljiti, jer želimo da igramo napadački. Imali smo problema, jer pet igrača nas je napustilo, potom neke povrede, ali kako je sezona odmicala izgledali smo sve bolje – istakao je Ćurguz.

Njegova filozofija je uvijek kolektiv ispred pojedinca, ali isto tako i pojedinca istaknuti u ime kolektiva, a u Želji ih je u protekloj godini bilo na pretek.

– Pored ranije afirmisanih Malića, Čolića, Šaule, punu afirmaciju su doživjeli Petrović, Teodorović, koji je postigao četiri gola za seniore i još 11 za juniore u samo četiri utakmice, čime je pokazo da je jedan od najboljih napadača tog uzrsta u BiH. Tu je i Ćetković, koji se profilisao u jednog od najboljih golmana, kapiten je juniorske reprezentacije BiH. Moram dodati i Baštića, bio je jako dobar i očekujemo od njega na proljeće mnogo – nastavio je Ćurguz.

A, onda se okrenuo onome što slijedi, pripremnom periodu, a on je već ustvari počeo.

– Da bi Željezničar Sport Team ostvario svoju viziju, odlučili smo da radimo mjesec dana i poslije završetka prvenstva, do 20. decembra. Tako smo skratili pauzu, odigrali smo i dvije utakmica sa Spartakom iz Banjaluke. Odlučili smo da se pojačamo u napadačkom djelu, svakako nas raduje povratak Bojana Markovića iz Borca, kao i Makarija Kostadinovića iz Njemačke (2002), a stigao je i Rade Džombić, nekadašnji napadač Kozare. Klub je za sada napustio Stefan Kršić, ali veliko interesovanje vlada za Ćetkovićem, Čolićem i Malićem, i ukoliko ostanemo bez jednog od njih, ili sve trojice, moraćemo da reagujemo adekvatno, ali o tome kada dođe vrijeme za to – nagovijestio je Ćurguz.

(sportdc.net)