Vijesti 02.03.2021.

Čuvajmo Banju Luku: Obratite se „Čistoći“ za odvoz krupnog otpada

ČITANJE: 1 minuta

Gradska uprava poziva sve sugrađane, koji žele da se riješe krupnog otpada iz svojih domaćinstava, kao što su stari namještaj, bijela tehnika i slično, da se za ove usluge obrate preduzeću „Čistoća“.

Nažalost, česta je situacija da građani često odlažu ovu vrstu otpada po naseljima i uz kontejnere, stvarajući divlje deponije, zbog čega je važno da građani znaju da postoji mogućnost da se na legalan način riješe tog otpada, uz veoma povoljnu cijenu.

Odvoz jednog komada ovakvog otpada košta 10 KM. Bacanje kabastog otpada po gradu predstavlja veliki problem i nadamo se da je ova cijena prihvatljiva sugrađanima. Takođe, i dalje postoji opcija iznajmljivanja kontejnera za krupni otpad po cijeni od 125 KM i više, zavisno od veličine. Ovi kontejneri su pogodni za odlaganje građevinskog otpada prilikom sanacije ili renoviranja stanova ili kuća – kazali su u banjalučkoj „Čistoći“.

Podsjećamo, na više lokacija u gradu, instalirane su nadzorne kamere kako bi se otkrilo ko nelegalno odlaže krupni otpad. Svi koji nelegalno odlažu otpad i kamera ih registruje, biće prolijeđeni na dalje rješavanje Komunalnoj policiji, koja izriče novčane kazne.

Zbog nepropisnog odlaganja otpada, građani mogu biti kažnjeni sa 100 do 1.000 KM, samostalni preduzetnici sa 200 do 1.000 KM, odgovorno lice u pravnom licu od 200 do 1.800 KM i pravna lica od 500 do 7.000 KM.

(E.M)