Sport 21.10.2016.

Čuvar mreže Banjalučana ponovo začarao svoju mrežu: Efendić sa sto ruku

ČITANJE: 1 minuta

Poslije fenomenalnih bravura protiv Goražda i Bosne, golman Borca Damir Efendić ponovo je začarao svoju mrežu i sa nevjerovatnih 25 odbrana odveo banjalučki tim do pobjede nad Slogom rezultatom 29:22 u sedmom kolu Premijer lige BiH.

Prema viđenom od početka sezone takmičenje u rukometnoj Premijer ligi BiH protiče u potpunoj dominaciji Efendića. Odlični čuvar mreže spustio je zavjesu na svoj gol i do ludila dovodi protivničke igrače, koji ne mogu da pronađu rješenje kako da ga savladaju.

– Ovo je produkt sjajnog rada sa trenerom golmana Dušanom Kresojevićem. Protiv Sloge smo odigrali odličnu odbranu, podigli smo formu, ali nam još uvijek nedostaje bolja realizacija u napadu. Ekipa je još uvijek nova, treba nam vremena. Kockice se slažu, mislim da ćemo do kraja sezone doći na svoje, jer žestoko treniramo, a još nam nedostaje nekoliko igrača – rekao je Efendić.

Borac godinama nije imao trenera golmana, a povratak Kresojevića poslije nekoliko godina u stručni štab banjalučkog kluba sigurno će uticati na kvalitetnije partije čuvara mreže, ali i dolazak nekih novih imena iz mlađih kategorija. U drugom duelu klubova iz Republike Srpske Derventa je slavila protiv Hercegovine sa 28:24 i tako ekipi iz Nevesinja dodatno otežala borbu za opstanak.

Prijedor je doživio blamažu na gostovanju kod lidera prvenstva Vogošće, koja je slavila sa ubjedljivih 38:20. Izabranici Saše Babića nisu mogli da zaustave raspucanog Ivana Divkovića. Ostali rezultati: Čelik – Krivaja 28:30, Krajina – Konjuh 25:30, Maglaj – Bosna 29:30, Zrinjski – Goražde 30:29.

(Glas Srpske)