Politika 14.01.2016.

Cvijanović: Ankete pokazuju da opozicija ide silaznom putanjom

ČITANJE: 2 minute
cvijanovic
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da opozicija ne uživa isti ugled u Srbiji i Rusiji, kao što je to slučaj sa vlasti u Srpskoj, te da to pokazuju sve ankete.

Komentarišući izjavu potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka da Srbija i Rusija jednako posmatraju i predsjednika Republike Srpske i zvaničnike Saveza za promjene, Cvijanovićeva je rekla i da su vidljive ogromne razlike kada je riječ o biračima jer opozicija ponovo ide silaznom, a vlast uzlaznom putanjom.

-Mi znamo šta treba da se radi u Republici Srpskoj, imamo mnogo važnih zadataka ispred sebe, želimo da našim građanima obezbijedimo sve ono što treba da imaju, svjesni da su mnogi procesi koje smo mi započeli otežani, usporeni ili onesposobljeni upravo zato što imamo jednu tako nesposobnu vlast na nivou BiH, uključujući tu i nesposobnu komponentu koja dolazi iz Republike Srpske- rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je napomenula da je vrlo indikativna jučerašnja izjava lidera NDP-a Dragana Čavića u kojoj je “priznao da se određenja politička hapšenja spremaju od određenih formacija, nakon čega je rekao i da će vjerovatno kao revolt na tako nešto uslijediti osveta s druge strane”.

-To su besmislice i gluposti. Slušali smo mnogo puta kako se opozicionari prisluškuju, pa nigdje nije pušten bilo kakav snimak da je neko od opozicionara prisluškivan, pa kako će biti hapšenja 2009. ili 2012. godine, odnosno svaki put kad imamo izbornu kampanju oni su najavljivali spektakularna hapšenja tih jadnih opozicionara, što se nije desilo- napomenula je premijer Srpske.

Prema njenim riječima, opozicija je pokazala nevjerovatnu paranoju koja izlazi iz okvira političkog ponašanja.

-Mislim da su svjesni svoje silazne linije, kao i da građani znaju s kim imaju posla. Mi znamo na koji način ćemo se boriti sa opozicijom političkim sredstvima i imamo namjeru da ih ponovo pobijedimo, bili izbori u redovnom terminu ili nekom drugom- poručila je Cvijanovićeva.

(NN)