Vijesti 27.12.2020.

CVIJANOVIĆ: Banka humanog mlijeka dobar i plemenit projekat, radimo veliki posao u teškoj godini

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” čiji je ovogodišnji cilj uspostavljanje prve Banke humanog mlijeka u Srpskoj dobar i plemenit projekat.

Predsjednica Srpske je podsjetila da je inicijator ovogodišnje humanitarne akcije Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice” iz kojeg je ukazano na značaj uspostavljanja prve Banke humanog mlijeka u Srpskoj. Dodale je da u okruženju postoji nekoliko ovakvih banaka.

Ona je zahvalila Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske koji je podržao ideju, istakavši da su zdravstveni radnici po ko zna koji put pokazali dobru volju za saradnju.

“Naša dječica će i ove godine dati svoj puni doprinos, bez obzira na epidemiološku situaciju. Važno da smo i u ovoj izazovnoj godini odlučili da ne odustanemo od ove manifestacije. Zajedno odrađujemo jedan veliki posao u godini koja je globalno bila veoma teška. Idemo da napravimo prvu Banku majčinog mlijeka. To je samo po sebi velika stvar, i imaćemo je u Republici Srpskoj”, poručila je predsjednica Srpske.

(RTRS)